Odškrinuli smo vrata zapošljivosti

Grad Gospić nositelj je projekta Odškrinimo vrata zapošljavanju financiranog iz Europskog socijalnog fonda.  Cilj ovog projekta je da  trideset dugotrajno nezaposlenih osoba ojača svoje znanje i sposobnosti, postanu konkurentniji na tržištu rada, te u skorije vrijeme pronađu svoje zaposlenje, čime bi se smanjila  socijalna isključenost i rizik od siromaštva.

U KIC-u se redovito održavaju  edukacije  za poslove vizažistice zadnja dva mjeseca.  Edukacije provodi Učilište Profokus iz Zagreba koje je prvo u Hrvatskoj verificiralo obrazovanje za zanimanje vizažist s pravom upisa u radnu knjižicu.  Učilište Profokus  po prvi put izašlo je van svog sjedišta kako polaznice ne bi morale odlaziti na edukacije u Zagreb.

Za program obrazovanja za poslove vizažistice odlučilo se 10 dugotrajno nezaposlenih građanki Gospića, koje nakon završenih edukacija stječu nova stručna znanja i vještine te postaju konkurentnije na tržištu rada.  Polaznica  Nikolina Marković,  frizerka, planira u sklopu frizerskog salona otvoriti i make-up studio kako bi radila ta dva posla. Kako kaže, planira otvoriti frizerski salon i za djecu kojega u Gospiću nema.

Polaznica Magdalena Butorac zadovoljna je naučenim i vjeruje da će se u budućnosti baviti time. Sviđa joj se što je grad proveo ovaj projekt. „To znači da naš grad prati trendove i ovo će nam puno pomoći. Iz razgovora s ostalim sudionicama vidim da će se sve time baviti“- kaže Magdalena.

Isto tako, polaznica za jednostavne poslove vrtlarice jučer je uspješno položila završni ispit nakon odrađenih 100 sati prakse u Komunalcu Gospić d.o.o., a polaznici za poslove rukovanja rovokopačom i kombiniranim građevinskim strojem polaze praktični dio edukacije.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Back to top