Otvorena 24. manifestacija „Jesen u Lici“

Tradicionalna 24. manifestacija „Jesen u Lici“ svečano je otvorena uz nazočnost brojnih gostiju među kojim su bili predstavnici državnog vrha- premijer Andrej Plenković,  potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved i ministrica poljoprivrede Marija Vučković, zatim Marijan Kustić kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića,  predstavnici regionalne i lokalne vlasti, brojne udruge, izlagači i posjetitelji s područja cijele Hrvatske.

Prvi je prisutne pozdravio gospićki gradonačelnik Karlo Starčević te im u ime domaćina i suorganizatora manifestacije poželio dobrodošlicu u Grad Gospić.

-„Gotovo prije četvrt stoljeća, pomalo skromno i sramežljivo započela je manifestacija „Jesen u Lici“ . Danas je manifestacija „Jesen u Lici“ postala središnja manifestacija Grada i Županije, koja promovira vrijednosti Gospića i Like i koju su prepoznali mnogi štovatelji naše gastronomske i tradicijske kulture. Zbog toga je Gospić u ovo doba godine postao nezaobilazno odredište za sve one koji vole Liku, koji prepoznaju njenu ljepotu i bogatstvo, ali i za one koji je žele malo bolje upoznati. Osim što je ova manifestacija pomogla da bolje osvijestimo vlastitu baštinu, ona je uspjela ostvariti i svoj drugi, isto tako bitan cilj, a to je potaknuti i ohrabriti mlade ljude- izlagače, da se počnu baviti poljoprivredom i pokazati da se od vlastitog rada može pristojno i u Lici živjeti.  „- istaknuo je gradonačelnik.

Župan Ernest Petry naglasio je važnost očuvanja kulturne baštine i tradicije ovog kraja. Također je poželio dobrodošlicu prisutnima, te pozvao sve goste i uzvanike da zajedno uživaju u ovoj manifestaciji, u Gradu Gospiću i u Ličko-senjskoj županiji.

24. manifestaciju „Jesen u Lici“ otvorio je predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.

Svečanost su glazbeno obogatili Gradski zbor „Vila Velebita“  i klapa „Vinčac“ iz Primorsko-goranske županije.

 

Back to top