Početna konferencija projekta „Zapošljavanje žena na području Gospića“

Dana 31.10.2018. godine u prostorijama Kulturno informativnog centra s početkom u 10:00 sati, održana je Početna konferencija projekta „Zapošljavanje žena na području Gospića“. Projekt je u potpunosti sufinanciran bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta „Zapošljavanje žena na području Gospića“ je Grad Gospić, a partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Gospić, Centar za socijalnu skrb Gospić i Hrvatski crveni križ, Gradsko društvo Crvenog križa Gospić.

Gradonačelnik Grada Gospića gosp. Karlo Starčević pozdravio je sve prisutne te je naglasio da je Projekt od iznimne važnosti za ovo područje. Istaknuo je da su zaposlene 32 osobe, od toga 30 radnica za potporu i podršku osobama starije životne dobi i osobama u nepovoljnom položaju, te voditelj i koordinator projekta. Detalje projekta predstavila je voditeljica projekta Marija Šikić.

Potpisivanjem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava 30.07.2018. godine u Ravnoj Gori, označen je početak provedbe projekta. Ukupna vrijednost projekta je 4.767.796,32 kuna dodijeljenih iz Europskog socijalnog fonda u 100% iznosu u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“.

Ciljevi Projekta su osnažiti i unaprijediti radni potencijal 30 teže zapošljivih žena s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem kroz aktivnosti zapošljavanja na području Gospića, ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i povećati njihovu konkurentnost na tržištu rada kroz program osposobljavanja, te potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života za 120 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju na području Gospića.

Potpisani su Ugovori o radu na određeno vrijeme između Grada Gospića i 30 radnica, te su dodijeljena 3 bicikla.

Organizacija konferencije sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Iz Europskog socijalnog fonda.

 

Back to top