Grad Gospić
Novosti, natječaji, javna nabava, događaji i turističke informacije Grada
Poljoprivrednicima besplatna edukacija
https://gospic.hr/poljoprivrednicima-besplatna-edukacija/

Poljoprivrednicima besplatna edukacija

Objavljeno 14. ožujka 2019. | Gospic.hr

Kategorija:

Grad Gospić izdvojio je sredstva iz Proračuna kako bi u cijelosti podmirio troškove edukacije zainteresiranih poljoprivrednih proizvođača s područja Gospića za izobrazbu o sigurnom rukovanju s pesticidima.

U srijedu, 13. ožujka 2019.g., započele su edukacije u prostorijama KIC-a Gospić. Oko 30-tak poljoprivrednih proizvođača educiralo se je o vrstama pesticida i njihovoj primjeni, na način da se smanji rizik i štetni učinci uporabe pesticida na zdravlje ljudi i na okoliš te potakne integrirana zaštita bilja i primjena alternativnih metoda ili postupaka poput nekemijskih alternativa pesticidima.

Voditeljica Odsjeka za gospodarstvo i ruralni razvoj Grada Gospića, Nikolina Tonković Čorak, pozdravila je prisutne u ime Gradonačelnika g. Karla Starčevića, istaknula kako je ovo druga godina za redom da Grad Gospić organizira i financira osposobljavanja o sigurnom rukovanju pesticidima, te najavila da će i iduće godine također biti organizirana osposobljavanja, posebno zbog velikog interesa  poljoprivrednih proizvođača kojima istječe petogodišnji rok u kojem su dužni obnoviti valjanost Iskaznice izdane za Modul za profesionalne korisnike.