Polugodišnja provedba Individualnog plana u sklopu projekta Europe Goes Local

 

„Europe Goes Local“ je najveći europski projekt u području rada s mladima, provodi se uz financijsku potporu programa Erasmus+, a Gospić je jedan od 16 hrvatskih gradova uključenih u 3. ciklus projekta.

U utorak, 31. svibnja u Gospiću su boravile članice nacionalne delegacije stručnjaka za provedbu projekta „Europe Goes Local“ Aleksandra Lera koja je ujedno i predstavnica Udruge ZUM iz Pule i Lucija Kero savjetnica za EU projekte i mlade u Odjelu gradske uprave za odgoj i školstvo Grada Rijeke. Obje su stručnjakinje za pružanje podrške u provedbi individualnog plana Grada Gospića i mentorice u cilju praćenja i izvještavanja o napretku provedbe projektnih aktivnosti.

Tom prilikom u Gradskoj vijećnici Nikolina Tonković Čorak, koordinatorica na projektu prezentirala je prisutnima rezultate anonimne ankete koja je provedena s mladima na području Gospića u travnju ove godine. Anketa je bila online, te u tiskanom obliku i sudjelovale su 264 osobe u dobi od 13-24 godine.

Gradonačelnik Karlo Starčević i pročelnica Ivana Kaleb Asić pozdravili su prisutne mlade osobe kao neformalnu skupinu mladih iz Strukovne škole Gospić koji su došli sa svojim inicijativama i idejama za poboljšanje života mladih u gradu.

Tokom dana mentorice su obišle Ustanove i Udruge čiji su predstavnici članovi Radnog tima u sklopu EGL projekta. Tom prilikom na Odsjeku za nastavničke studije u Gospiću predstavljen im je rad s mladima u okviru lutkarskih, glazbenih i likovnih aktivnosti te čitateljskog kluba. Sekcija mladih Likovne udruge Lika predstavila je svoje aktivnosti, iako nedavno osnovani, već imaju iza sebe uspješno odrađenu aktivnost, a i mnoge ideje su ispred njih. Na Veleučilištu Nikola Tesla predstavljen je projekt „Teslina košnica“ kroz koji se mlade priprema na praktičan pristup obrtništvu i poduzetništvu. U POU dr. Ante Starčević Gospić predstavljen je projekt „Šutnja nije zlato“ kroz koji će se mlade osobe jačati kako se nositi s posljedicama COVID-a i potresa, naročito mlade koji su smješteni u učeničkim domovima i koji su kroz tjedan odvojeni od svojih obitelji. Društvo „Naša djeca“ predstavilo je svoje mnogobrojne aktivnosti koje redovno provode s djecom i mladima.

 

 

Back to top