Ponovno u školskim klupama

U ponedjeljak (6.rujna) počinje nova školska godina za učenike osnovnih škola u uvjetima koje diktira epidemiološka situacija koja je trenutno dobra.
Grad Gospić je i ove godine osigurao zaštitne maske za sve učenike i obrazovne djelatnike koje će ih  dočekati u ponedjeljak na klupama.
Ova školska godina bit će organizirana, u dogovoru s  ravnateljima  škola, u jednoj smjeni te će svim učenicima nastava počinjati u 8 sati a novost je i da učenici od 1. do 4. razreda neće morati koristiti zaštitne maske tijekom nastave kao niti tijekom boravka u zajedničkim prostorima.

Za učenike od 5. do 8. razreda ostala je obaveza nošenja maski tijekom nastave kao i u svim školskim prostorima.

Radi se o blažim mjerama u odnosu na prošlu školsku godinu u skladu s odlukama Nacionalnog stožera, a ravnatelji osnovnih škola i Stožer civilne zaštite Grada Gospića, pratit će epidemiološku situaciju te sukladno tome prilagođavati organizaciju rada u školama.

Zajednički cilj svih odgovornih institucija za organizaciju nastave u školama je da se nastava održava fizički u školama te da se model on-line što manje provodi kako bi se učenicima omogućio najkvalitetniji oblik nastave u učionicama što je vrlo važno za mentalno i fizičko zdravlje učenika.

Back to top