Posudite svoj kišobran za šarenu ljetnu instalaciju u Gospiću

Prekrasna instalacija s kišobranima na ulicama Gospića

Ulica Vile Velebita  postat će  najfotogeničnija ulica  u Gospiću, zahvaljujući Gradu Gospiću, Turističkoj zajednici grada Gospića, Dječjem vrtiću Pahuljica , umjetniku Ivanu Golcu i svim građanima koji će donirati kišobran za ovu instalaciju.  Riječ je o popularno nazvanom ‘umbrella sky‘ projektu koji se širi diljem Europe, a donosi radost i kišobrane. Projekt koji je započeo na trgu gradića Agueda u Portugalu, a proširio se i na ulice Lensa, Pittsburgha, Bordeeauxa… Zagreba, Čakovca, Karlovca, Šibenika…

Ulica će biti natkrivena instalacijom  od  kišobrana, duljine 50 metara  koji će donesti  vedrinu u cijeli kvart. Uz kišobrane postaviti će se i izložba dječjih radova na temu Nikole Tesle. Kišobrani će biti postavljeni 09.07.2019. godine.

Svi oni koji imaju kišobrane mogu ih u idućih dvadesetak dana posuditi turističkoj zajednici grada Gospića i tako uvelike pripomoći u postavljanju instalacije. Svoje kišobrane možete dostaviti do ponedjeljka 08.07.2019. u prostorije turističke zajednice, Bana Ivana Karlovića 1, od 07,00 – 19,00 h svaki dan.  Očekujemo i Vaš kišobran. Napravimo najljepši photo point u našem gradu.

Ova vesela i zanimljiva instalacija dio je projekta Srpanj u Gospiću  koji bi trebao osvježiti vizualni izgled našeg grada  za vrijeme trajanja manifestacije.

 

Back to top