Potpisan ugovor za nabavu komunalne opreme

Odlukom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Gradu Gospiću odobrena su sredstva za nabavu komunalne opreme u visini do 491.500,00 kuna.

Grad Gospić prijavio je projekt na Javni poziv za poticanje mjera odvojenog sakupljanja komunalnog otpada koji je raspisao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s ciljem unapređenja sustava odvojenog prikupljanja otpada, a danas je zamjenica gradonačelnika Kristina Prša s Fondom potpisala Ugovor o sufinanciranju.

Kroz projekt će se nabaviti nova komunalna oprema: 500 zelenih spremnika od 120 l, 200 zelenih spremnika od 240 l i 100 zelenih spremnika od 1100 l. Procijenjeni iznos nabave komunalne opreme iznosi 614.375,00 kuna od čega Fond sufinancira 80%.

Ovim projektom će se, kroz nabavu komunalne opreme, uspostaviti kvalitetniji, postojaniji i ekonomski učinkovitiji sustav gospodarenja otpadom u skladu s načelima održivog razvoja, zaštite okoliša i prirode te poticanja unaprjeđenja sustava odvojenog sakupljanja otpada i smanjenja količine odloženog otpada na odlagalištima.

 

Back to top