Potpisan ugovor za projekt „Promicanje održivog razvoja kroz revitalizaciju i povećanje privlačnosti šume Jasikovac“

Dana 16. lipnja 2018. godine Zamjenik gradonačelnika g. Ivica Tomljenović potpisao je u Rastokama kod Slunja Ugovor za projekt pod nazivom „Promicanje održivog razvoja kroz revitalizaciju i povećanje privlačnosti šume Jasikovac“ temeljem kojeg je Gradu Gospiću dodijeljeno 2.020.554,79 kuna bespovratnih sredstava. Ugovor je potpisan u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“na poziv za dodjelu bespovratnih sredstava KK.06.1.2.02, Promicanje održivog razvoja prirodne baštine, i ukupna vrijednost projekta iznosi 2.920.128,70 kn. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava je sklopljen sa Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije kao Upravljačkim tijelom i Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije kao Posredničkim tijelom razine 2.

Projekt se provodi u partnerstvu sa Hrvatskom gorskom službom spašavanja Stanica Gospić, Ličkom ekološkom akcijom i Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim područjima i drugim zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Ličko-senjske županije te planirano trajanje projekta je 18 mjeseci.

Cilj projekta je doprinijeti održivom društveno-gospodarskom razvoju na lokalnoj i regionalnoj razini putem povećanja privlačnosti, očuvanja bioraznolikosti te uspostave boljeg upravljanja posjetiteljima odredišta prirodne baštine šuma Jasikovac. Šuma Jasikovac nalazi se na području ekološke mreže Natura 2000.

Back to top