Potpisan Ugovor za radove na Energetski učinkovitoj i ekološkoj javnoj rasvjeti na području Grada Gospića

Grad Gospić sa zajednicom ponuditelja- tvrtkama COTRA d.o.o. i ELEKTROINSTALACIJSKI OBRT FAZA I PRIJEVOZ potpisao je Ugovor o javnoj nabavi za „ENERGETSKI UČINKOVITU I EKOLOŠKU JAVNU RASVJETU NA PODRUČJU GRADA GOSPIĆA“ vrijedan 3.334.496,81 kn.

Ovaj Ugovor sklopljen je na temelju prethodno provedenog otvorenog postupka javne nabave velike vrijednosti. Projekt „Sustav javne rasvjete Grada Gospića – prva funkcionalna cjelina“, sufinanciran je sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj namijenjenih realizaciji HBOR-ovog Programa kreditiranja ESIF Krediti za javnu rasvjetu u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“, Zamjenom postojeće, neučinkovite, tehnološki zastarjele rasvjete modernom, učinkovitom rasvjetom znatno niže energetske potrošnje, Grad Gospić smanjit će troškove, ali i doprinijeti zaštiti okoliša.

Obnavljamo javnu rasvjetu, koštat će nas gotovo 4 milijun kuna, koje ćemo otplatiti u štednji električne energije i kvalitetnim i racionalnim upravljanjem javnom rasvjetom na prostoru grada, ali i prigradskih naselja. Imamo ukupno oko četiri i pol tisuće rasvjetnih tijela na prostoru Grada Gospića u dužini od gotovo 90 kilometara, od Pazariškog Bakovca pa do Ploče. Ako racionalno budemo upravljali javnom rasvjetom, imat ćemo sigurno više od 65% uštede uz  jednaku kvalitetu rasvjete kao što je bila i do sada. Mijenjaju se rasvjetna tijela kojima ćemo moći upravljati daljinski, ali i direktno.– kazao je gradonačelnik Karlo Starčević.

Direktor gospićke tvrtke ELEKTROINSTALACIJSKI OBRT  FAZA I PRIJEVOZ Ivan Uremović zahvalio je Gradu Gospiću na povjerenju u obavljanju ovih poslova u iduća četiri mjeseca, što znači puno za poslovanje njegove tvrtke, ali i  održavanje radnih mjesta.

Direktor varaždinske tvrtke COTRA d.o.o. Marino Šinjori također je zahvalio Gradu Gospiću na ukazanom povjerenju kazavši pri tom –Grad Gospić dobit će energetski učinkovitu javnu rasvjetu koja će omogućiti potpuno novu tehnologiju nadzora i smanjiti troškove same energije, ali i održavanja ukupne infrastrukture na javnoj rasvjeti, a predviđeni rok završetka radova je kroz četiri mjeseca, ukoliko to vremenski uvjeti dopuste.

 

 

Back to top