Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/www/users/gospim/inc/plugins/wordpress-print-posts/public/class-wordpress-print-posts-public.php on line 422
Grad Gospić
Novosti, natječaji, javna nabava, događaji i turističke informacije Grada
Potpisan Ugovor za radove na Energetski učinkovitoj i ekološkoj javnoj rasvjeti na području Grada Gospića
https://gospic.hr/potpisan-ugovor-za-radove-na-energetski-ucinkovitoj-i-ekoloskoj-javnoj-rasvjeti-na-podrucju-grada-gospica/

Potpisan Ugovor za radove na Energetski učinkovitoj i ekološkoj javnoj rasvjeti na području Grada Gospića

Objavljeno 22. studenoga 2021. | Gospic.hr

Kategorija:

Grad Gospić sa zajednicom ponuditelja- tvrtkama COTRA d.o.o. i ELEKTROINSTALACIJSKI OBRT FAZA I PRIJEVOZ potpisao je Ugovor o javnoj nabavi za „ENERGETSKI UČINKOVITU I EKOLOŠKU JAVNU RASVJETU NA PODRUČJU GRADA GOSPIĆA“ vrijedan 3.334.496,81 kn.

Ovaj Ugovor sklopljen je na temelju prethodno provedenog otvorenog postupka javne nabave velike vrijednosti. Projekt „Sustav javne rasvjete Grada Gospića – prva funkcionalna cjelina“, sufinanciran je sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj namijenjenih realizaciji HBOR-ovog Programa kreditiranja ESIF Krediti za javnu rasvjetu u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“, Zamjenom postojeće, neučinkovite, tehnološki zastarjele rasvjete modernom, učinkovitom rasvjetom znatno niže energetske potrošnje, Grad Gospić smanjit će troškove, ali i doprinijeti zaštiti okoliša.

Obnavljamo javnu rasvjetu, koštat će nas gotovo 4 milijun kuna, koje ćemo otplatiti u štednji električne energije i kvalitetnim i racionalnim upravljanjem javnom rasvjetom na prostoru grada, ali i prigradskih naselja. Imamo ukupno oko četiri i pol tisuće rasvjetnih tijela na prostoru Grada Gospića u dužini od gotovo 90 kilometara, od Pazariškog Bakovca pa do Ploče. Ako racionalno budemo upravljali javnom rasvjetom, imat ćemo sigurno više od 65% uštede uz  jednaku kvalitetu rasvjete kao što je bila i do sada. Mijenjaju se rasvjetna tijela kojima ćemo moći upravljati daljinski, ali i direktno.– kazao je gradonačelnik Karlo Starčević.

Direktor gospićke tvrtke ELEKTROINSTALACIJSKI OBRT  FAZA I PRIJEVOZ Ivan Uremović zahvalio je Gradu Gospiću na povjerenju u obavljanju ovih poslova u iduća četiri mjeseca, što znači puno za poslovanje njegove tvrtke, ali i  održavanje radnih mjesta.

Direktor varaždinske tvrtke COTRA d.o.o. Marino Šinjori također je zahvalio Gradu Gospiću na ukazanom povjerenju kazavši pri tom -Grad Gospić dobit će energetski učinkovitu javnu rasvjetu koja će omogućiti potpuno novu tehnologiju nadzora i smanjiti troškove same energije, ali i održavanja ukupne infrastrukture na javnoj rasvjeti, a predviđeni rok završetka radova je kroz četiri mjeseca, ukoliko to vremenski uvjeti dopuste.