Potpisan ugovor za rekonstrukciju kotla u OŠ Dr. Franje Tuđmana Lički Osik

U sklopu projekta Energetska obnova zgrade Osnovna škola Dr. Franje Tuđmana  na adresi Riječka 2, Lički Osik potpisan je Ugovor između Izvođača radova TERMORAD d.o.o. i Grada Gospića, čime započinje provedba treće mjere energetske učinkovitosti, odnosno započinje ugradnja kotla na biomasu sa svim pripadajućim radovima u vrijednosti 1 milijun i 300 tisuća kuna.  Ovim će se postupkom smanjiti negativni učinci na okoliš, a sve u svrhu ostvarenja doprinosa smanjenju potrošnje energije u zgradama javnog sektora što se sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Projekt Energetske obnove zgrade Osnovne škole Dr. Franje Tuđmana vrijedan je 5 milijuna i 200 tisuća kuna i u tijeku su radovi  kojima će se kroz četiri mjere (povećanje toplinske zaštite vanjske ovojnice,  povećanje toplinske zaštite stropa prema negrijanom prostoru i stropa prema tavanu, zamjena kotla na biomasu i  zamjena rasvjetnih tijela) smanjiti potrošnja energije u Osnovnoj školi dr. Franje Tuđana.

Potpisnik Ugovora ispred Grada Gospića zamjenik gradonačelnika Ivica Tomljenović  kazao je kako vrlo je važno smanjiti potrošnju energenta te kako u tom smislu zaostajemo za ostatkom Europe koja je visok udio sufinanciranja u ovakvim projektima nudila još davne 2013./2014. godine. Ipak, Grad Gospić planira  naredne godine  obnoviti i zgradu u Budačkoj ulici kako bi se smanjila potrošnja energenata.

U ime tvrtke TERMORAD d.o.o, koja je ovaj posao dobila na putem natječaja javne nabave, Ugovor je potpisao prokurist Ivan Udženija.

Back to top