Predstavljena manifestacija Srpanj u Gospiću

Danas je u uredu gradonačelnika održana konferencija za medije na kojoj je javnosti službeno predstavljen program manifestacije Srpanj u Gospiću. Program su predstavile zamjenica gradonačelnika Grada Gospića Kristina Prša i pročelnica Upravnog odjela za samoupravu i upravu Ivana Kaleb Asić, a cijeli program osmišljen je u suradnji s gradskim ustanovama i proračunskim korisnicima.

Obzirom na situaciju s epidemijom koronavirusa ove  godine Grad Gospić je odlučio organizirati sve događaje, ali uz obavezno pridržavanje svih propisanih mjera zaštite. Ovim putem zamjenica gradonačelnika Kristina Prša i pročelnica Ivana Kaleb Asić pozvale su sve naše sugrađane da se ponašaju odgovorno i da se poštuju naputci epidemiologa. Svi  događaji u zatvorenom prostoru, kojih će ove godine biti malo organizirani su sukladno propisanim mjerama zaštite, uz propisano držanje distance. Što se tiče događaja na otvorenom, svi će se organizirati na Trgu Stjepana Radića koji je dovoljno velik i prostran kako bi se svi mogli držati dovoljno udaljeni jedni od drugi. Upravo to je i razlog zašto se ove godine Gospićka rock scena preselila na Trg. Ukoliko dođe do pogoršanja situacije s epidemijom, naravno manifestacije se mogu i otkazati.

Grocks ove godine na Trgu Stjepana Radića započinje večeras i to koncertom Crvene jabuke.

Sutra je trebao biti organiziran memorijalni turnir Miroslav Grivičić – Žika, kup 2020. u organizaciji NK Gospić, ali je ipak otkazan jer  su sudionici djeca iz drugih gradova pa su se organizatori odlučili odgoditi zbog straha od mogućnosti širenja virusa.

U srijedu 8. srpnja održat će se vrlo zanimljiva predstava mlade gospićanke Tonke Mršić koja je diplomirala glumu,  a ova  predstava njezin je diplomski rad. Predstava „Zemlja vukova“ je monodrama i odigrat će se u Pučkom otvorenom učilištu u srijedu u 20.00 h.

10.srpnja obilježava se 164. obljetnica rođenja Nikole Tesle. U jutro u 10.00 sati u Jasikovcu će djeca iz dječjeg vrtića Pahuljica poslušati bajkaonicu Društva naša djeca sa pričom „Nikola – dječak iz Smiljana“ nakon čega će se održati i likovna radionica.

Istog dana u 12.00 sati u Memorijalnom centru će se otvoriti izložba „Kad sam bio dječak“, a dokumentarni dio ove izložbe bit će postavljen i na gradske city lightove, odnosno reklamne panoe, pa će građani u šetnjama gradom moći vidjeti fragmente izložbe. Navečer u Galeriji Likovne udruge Lika bit će otvorena izložba „Geometrija prirode“ u organizaciji Likovne udruge Lika.

U 21.00 sat u na Trgu Stjepana Radića ponovno će nas svjetlosnim efektima oduševiti manifestacija Tesla Power of lights. Ove godine u suradnji sa Turističkom zajednicom na trgu će tri dana za redom dakle petak, subota i nedjelja, biti postavljen vrlo zanimljiv i interaktivan laserski show koji će vjerujemo  sve oduševiti.

10.7.i 12. 7.  još će se odigrati i teniski turniri, a 11. srpnja odigrat će se i šahovski turnir.

  1. srpnja premijeru svoje nove predstave „Vesele žene Hrvatske“ u POU Dr. Ante Starčević odigrat će naše Amatersko kazalište.
  2. srpnja otvorit će se izložba u Muzeju Like – „Domjanić osobno“.
  3. srpnja koncert će održati Puhački orkestar grada Gospića s kojim će nastupiti i Mažoretkinje grada Gospića.
  4. srpnja – u sklopu Gospićke rock scene na Trg Stjepana Radića dolazi Jurica Pađen i Aerodrom.

Istoga dana održat će se i Likova  kolonija u organizaciji Likovne udruge Lika.

  1. srpnja nastupit će Gradski zbor Vila Velebita.
  2. srpnja Grad Gospić i Atletski klub Velebit organiziraju Lika night run – utrku na 5 kilometara kroz Jasikovac .
  3. srpnja na Trgu Stjepana Radića održat će se autentična Lička večer na kojoj će nastupiti lokalni folklorni ansambli s gostima iz Turopolja i Tamburaški sastav Patrioti, a tog će se dana u organizaciji Grada Gospića održati promocija tradicionalnog ličkog jela – pečene janjetine. Bit će to etno večer temeljena na običajima i tradicionalnoj gastronomiji.
  4. srpnja za sam dan grada i blagdan svete Marije Magdalene ujutro će budnice ulicama grada svirati Puhački orkestar grada Gospića, nakon čega će se odati počasti i proći procesija gradom na svetu misu u Katedralu Navještenja Blažene Djevice Marije, a navečer u 22.00 sata koncert će održati Zorica Kondža i orkestar. 25. srpnja održat će se Biciklijada Gospić – 2020.                                                                                                              27. srpnja nastavlja se treća po redu manifestacija GUG – glumci u Gospiću, a svojom vrlo atraktivnom predstavom počastit će nas Mila Elegović sa Mila showom i gosti Karla Krmpotić i Drago Asić, a sve će se održati u atriju KIC-a. Naravno posjetit će nas renomirani hrvatski glumci. 31. srpnja zadnja je večer Grocksa i nastupit će Teška industrija.

Isto tako, također povodom Dana Grada, još nismo potvrdili datum predstavit će se i posljednja knjiga aforizama – posthumno izdanje – „Slobodna misao – veličina je svih veličina“  našeg velikog slikara i aforističara Stipe Golca koju izdaje obitelj uz potporu Grada Gospića i Ličko – senjske županije. O datumu ćemo javnost izvijestiti kasnije.

 

 

Back to top