Predstavnici Područnog ureda za osobe s invaliditetom Rijeka na sastanku kod gradonačelnika

U srpnju ove godine u Rijeci je otvoren Područni ured pravobranitelja za osobe s invaliditetom koji svojim radom pokriva područje Primorsko-goranske, Istarske, Ličko-senjske i Karlovačke županije, a na kojem živi više od 55.000 osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju. Kako bi predstavili rad područnog ureda Rijeka danas je u uredu gradonačelnika održan sastanak kojem su prisustvovali zamjenici pravobraniteljice Darijo Jurišić i Mira Pekeč- Knežević te savjetnica pravobraniteljice Tea Rubeša. Ispred Grada Gospića sastanku su nazočili gradonačelnik Karlo Starčević, zamjenica Kristina Prša i pročelnica Upravnog odjela za samoupravu i upravu Ivana Kaleb Asić.

Na sastanku se razgovaralo o položaju osoba s invaliditetom na području Grada Gospića, zatim o svim aktivnostima koje Grad Gospić poduzima s ciljem poboljšanja položaja osoba s invaliditetom na svom području, ali i izazovima i problemima s kojima se susreće prilikom provedbe istih. Također, iznijeti su i prijedlozi za uspostavljanje suradnje u daljnjoj provedbi aktivnosti.

Važno je napomenuti kako Grad Gospić u svom proračunu svake godine osigurava određena sredstva za pomoć osobama s invaliditetom. Predstavnici Grada Gospića iznijeli su sve programe i visinu sredstava koje Grad Gospić izdvaja, konkretno u ovoj godini radi se o iznosu od 865. 000,00 kn. Veliku ulogu u pomoći osobama s invaliditetom imaju Gradsko društvo Crvenog križa Gospić i Caritas, ali isto tako i Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Pčelice“ koji kroz svoje programe uvelike pomažu svima onima kojima je takva pomoć potrebna.

Back to top