Prijem u povodu Dana dobrovoljnih darovatelja krvi

U povodu 25. listopada – Dana dobrovoljnih darovatelja krvi, zamjenici gradonačelnika gospođa Marta Grgurić i gospodin Ivan Biljan primili su ravnatelja Gradskog društva Crvenog križa Gospić gospodina Vladu Brkljačića i dobrovoljne darovatelje krvi gospođu Alisu Stilinović, gospodu Fabu Rupčića, Zvonka Kovačića, Matu Krpana i Vladu Tadejevića.
Zamjenica gradonačelnika u svom obraćanju čestitala je darovateljima njihov dan i zahvalila im na njihovoj humanosti i plemenitosti, koju iskazuju na ovaj način nesebično dajući krv nepoznatom primatelju.
Ravnatelj Brkljačić istaknuo je da je za Gospić 2011. godina rekordna i do sada je prikupljeno preko 500 doza krvi, što je 15% više nego prošle godine. To je rezultat promidžbenih aktivnosti, edukacije koju provodi GD Crvenog križa, kao i sami dobrovoljni darovatelji krvi na čelu sa poznatim gospićkih pedijatrom dr.Milom Došenom koji je također dugogodišnji dobrovoljni darovatelj krvi. Posebno je istaknuo da se u dobrovoljno darovanje krvi uključuje sve više djevojaka i žena.

Back to top