Prvi put u povijesti rasvjeta u Jasikovcu

Kroz projekt uređenja šume Jasikovac po prvi put u povijesti ove šume, koja je nekada imala status Park šume, u funkciju je stavljeno 55 stupova  rasvijetnih tijela na solarno napajanje, a postavljena je i kućica s fotonaposnkim ćelijama.

Kako se aktivnosti uređenja Jasikovca polako privode kraju prije nekoliko dana, na oduševljenje najmlađih sugrađana postavljena je umjetna stijena koja je dio aktivnosti koje će provoditi jedan od partnera na projektu HGSS – Stanica Gospić.

U tijeku su i radovi uređenja površine za amfiteatar, izgradnja poligona za pse i dječjeg igrališta te promatračince za ptice koja se radi u sklopu aktivnosti koje provedi Lička ekološka akcija – LEA kao partner na projektu.

Završena je izrada Akcijskog plana upravljanja posjetiteljima koji kao strateški priručnik sadržava konkretne mjere i teme kao što je metoda praćenja broja posjetitelja, upravljanje i zaštita vrsta i staništa, turizam i rekreacija, jačanje svijesti, informacija i edukacija, održivo korištenje, razvoj zajednice, učinkovito upravljanje i administracija, praćenje stanja i ostale posebne stavke vezane u područje Natura 2000.

„Cilj ovog projekta vrijednog 3 milijuna kuna povučenih dijelom iz EU fondova, a dijelom sufinanciranih iz Proračuna Grada Gospića  je uređenje šume Jasikovac kao edukacijsko-rekreativnog centra s ciljem korištenja šume za kulturne i sportske manifestacije koje neće ugroziti vrijednosti zbog kojih je šuma zaštićena, odvijanje edukativnih programa i aktivnosti uz uvažavanje potreba lokalnog stanovništva. Dobrobit za našu zajednicu i grad uređenjem šume bit će velika. Jasikovac predstavlja pluća grada i oduvijek je bio poznato izletište Gospićana. Želimo mu, kroz sportsko –  rekreativne aktivnosti i nove sadržaje, vratiti njegov stari sjaj i privući ponovno posjetitelje, sportaše i rekreativce te ga učiniti zelenim dnevnim boravkom grada“ – zaključila je zamjenica gradonačelnika Kristina Prša.

Back to top