Radionica – Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava i Potpora mladim poljoprivrednicima

U sklopu projekta RAISE Youth – Ruralna akcija za inovativno i održivo poduzetništvo mladih održava se informativna radionica vezana uz natječaje za Mjeru 6 – Potpora mladim poljoprivrednicima (Mjera 6.1.1.) i Potpora malim poljoprivrednim gospodarstvima (Mjera 6.3.1.).

Radionica će se održati u četvrtak 30. rujna 2021. u 18:00 sati u Pučkom otvorenom učilištu “Dr. Ante Starčević”, na adresi Dr. Franje Tuđmana 5, Gospić.

Radi se o jednoj od najpoznatijih mjera Programa ruralnog razvoja, te je ujedno i mjera s najvećim brojem korisnika. Mladi poljoprivrednici mogu na natječaju za Mjeru 6.1.1. ostvariti po projektu potporu od 50 tisuća eura u kunskoj protuvrijednosti i to 100 posto od prihvatljivih aktivnosti, a mala poljoprivredna gospodarstva na natječaju za Mjeru 6.3.1. potporu od 15 tisuća eura u kunskoj protuvrijednosti.

Cilj radionice je predstaviti ovu mjeru potencijalnim korisnicima s područja Like, definirati uvjete prihvatljivosti i kriterije bodovanja, te opisati izradu poslovnog plana.

Na radionici će se predstaviti sljedeće teme vezane uz natječaje:

  • uvjeti prihvatljivosti i kriteriji
  • prihvatljive aktivnosti
  • postupak prijave
  • izrada poslovnog plana
  • provedba i obveze korisnika po dobivanju sredstava
  • pitanja i odgovori

Radionicu će voditi Ana Barać, direktorica Poduzetničkog centra Sinj i stručna suradnica na projektu RAISE Youth.

Sudjelovanje na radionici je besplatno. Zbog poštivanja epidemioloških mjera broj mjesta je ograničen stoga Vas molimo da svoje sudjelovanje potvrdite putem online prijave na linku ili pozivom na broj 095 836 0840.

Projekt RAISE Youth sufinanciran je kroz Fondove Kraljevine Norveške i Europskog gospodarskog prostora (EGP). Glavni cilj projekta je doprinijeti stvaranju novih radnih mjesta za mlade u ruralnim područjima korištenjem socijalnih inovacija. Projekt razvija inovativni model (samo)zapošljavanja za mlade koji se temelji na održivoj poljoprivredi i turizmu u sinergiji s razvojem digitalnih tehnologija.

Back to top