Savjetovanje s javnošću o nacrtu Strategije razvoja Urbanog područja Gospić 2021.-2027.

SRUP

SAVJETOVANJE S JAVNOŠĆU
o Nacrtu Strategije razvoja Urbanog područja Gospić 2021.-2027.

Na temelju članka 11. Zakona o pravu na pristup informacijama (NN broj 25/13, 85/15, 69/22), Grad Gospić otvara novo savjetovanje s javnošću o nacrtu Strategije razvoja Urbanog područja Gospić 2021.-2027. (u daljnjem tekstu: Strategija).


Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću za Nacrt Strategija razvoja Urbanog područja Gospić provedeno je u razdoblju od 14. srpnja 2023. godine do 14. kolovoza 2023. godine, 12.00 sati.


Kako je za Urbano područje Gospić u međuvremenu proveden postupak prioritizacije sukladno Metodologiji prioritizacije projekata za ITU mehanizam 2021. – 2027, verzija 1.1., u konačnom tekstu nacrta SRUP-a došlo je do određenih i manjih izmjena. U takvim slučajevima, odnosno, ukoliko se novim prijedlogom ili nacrtom propisa predlažu odnosno predviđaju nova i dodatna rješenja određenih pitanja o kojima se javnosti nije prethodno dala mogućnost izjašnjavanja (stavljanja primjedbi i davanja mišljenja putem internetskog savjetovanja), potrebno je provesti novo savjetovanje s javnošću.

Zbog toga se pristupa novom, skraćenom javnom Savjetovanju koje će se provesti u razdoblju

od 10. listopada 2023. godine do 25. listopada 2023. godine.

Strategija razvoja Urbanog područja Gospić planski je dokument politike regionalnog razvoja kojim se utvrđuju ciljevi i prioriteti razvoja Urbanog područja unutar programskog razdoblja 2021. -2023. i predstavlja preduvjet za korištenje ITU mehanizma, odnosno sredstava iz mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja, a čija je svrha unaprijediti funkcionalnu integraciju gradova središta urbanih područja s njihovom urbanom okolinom. Svrha provođenja savjetovanja je upoznavanje javnosti s nacrtom Strategije te prikupljanje mišljenja, primjedbi, prijedloga i eventualno prihvaćanje zakonitih i stručno utemeljenih mišljenja, primjedbi i prijedloga.


Pozivamo sve zainteresirane da svoje primjedbe, prijedloge i komentare na predloženi nacrt Strategije, dostave isključivo na priloženom obrascu sudjelovanja u savjetovanju s javnošću na adresu e-pošte: nina.baburic@gospic.hr

Po završetku savjetovanja, svi pristigli prijedlozi, komentari i primjedbe biti će javno dostupni na mrežnoj stranici Grada Gospića.


Ukoliko ne želite da Vaš prijedlog, komentar ili primjedba bude javno objavljen, molimo Vas da to jasno istaknete pri dostavi obrasca.


Po provedenom savjetovanju izradit će se i objaviti Izvješće o provedenom savjetovanju.

Nacrt Strategije razvoja Urbanog područja Gospić 2021.-2027.

Akcijski plan UP Gospić

OBRAZAC ZA SUDJELOVANJE U SAVJETOVANJU S JAVNOŠĆU

Izvješće o provedenom ponovljenom savjetovanju s javnošću o nacrtu Strategije razvoja Urbanog područja Gospić 2021.-2027. možete pogledati OVDJE.

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Skip to content