„Srijedom o zdravlju“ Održana edukacija o kardiovaskularnim bolestima

U sklopu projekta „Okreni list“ s ciljem promocije zdravlja i prevencije bolesti „Srijedom o zdravlju“ održana je edukacija.

Na navedenoj edukaciji dr.med. Ivan Sesar spec.inter.med.subspec.kardiolog istaknuo je da se kardiovaskularne bolesti odnose na bolesti srca i krvnih žila, upoznao nas je sa čimbenicima rizika kardiovaskularnih bolesti i prevencijom istih te je napomenuo da su kardiovaskularne bolesti vodeći uzrok smrtnosti u svijetu.

Između ostalog dr. Sesar je govorio o srčanom udaru, moždanom udaru, poremećajima srčanog ritma, povišenom krvnom tlaku kao i o prepoznavanju i liječenju istih.

Organizacija radionice je financirana sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“. Trajanje provedbe je 18 mjeseci, a vrijednost projekta je 263.618,19 kn.

Pozivamo Vas da nam se pridružite na preventivnom mjerenju razine masnoće i šećera u krvi te krvnog tlaka dana 03.07.2020. godine (petak) na Trgu Stjepana Radića (Gospić) u vremenskom periodu od 09.30-12.00 sati.

 

Back to top