Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Gospića

Danas je u kino Korzo povodom Dana grada Gospića i njegove zaštitnice Sv. Marije Magdalene s početkom u 11 sati održana Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Gospića. Sjednicu je otvorio i ujedno pozdravio sve prisutne predsjednik Gradskog vijeća g. Petar Radošević. Sve nazočne također su pozdravili gradonačelnik Grada Gospića g. Milan Kolić, župan Ličko-senjski g. Milan Jurković i saborski zastupnik dr. Darko Milinović.

Na sjednici su dodijeljena javna priznanja Grada Gospića zasluženim pojedincima, ustanovama i športskim klubovima koji su svojim radom i djelovanjem doprinijeli boljitku grada i njegovih građana.

Tako su ove godine priznanja dodijeljena:

– Veleposlanstvu Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj za svekoliku pomoć gradu Gospiću i doprinos unapređenju odnosa na području lokalne i regionalne samouprave.

-prof. dr. sc. Mati Majeroviću za izniman doprinos razvoju zdravstva i abdominalne kirurgije i nesebičnu pomoć građanima grada Gospića na području zdravstvene skrbi.

-g. Tomislavu Premužu za izniman doprinos u razvoju poštanskih i komunikacijskih usluga na području Gospića i Ličko-senjske županije.

-Ženskom košarkaškom klubu „Gospić CO„ za iznimne rezultate ostvarene u području športa u natjecateljskoj sezoni 2011./2012., osvajanje KUP-a Ružica Meglaj Rimac i naslova Prvaka Hrvatske.

-javno priznanje „Nagrada Grada Gospića“dodijeljeno je Caritasu Gospićko-senjske biskupije za humanitarno i karitativno djelovanje na području Gospićko-senjske biskupije.

Uz mnogobrojne uzvanike Sjednici je nazočila i upraviteljica Zaklade za humanitarno razminiranje Hrvatske „Hrvatska bez mina“ gđa. Đurđa Adlešić koja je gradonačelniku g. Koliću uručila ček u iznosu od 100. 000 kuna sredstava koja su prikupljena na humanitarnoj večeri koja je održana u Umagu 14. srpnja u organizaciji Zaklade za humanitarno razminiranje Hrvatske „Hrvatska bez mina“ i 23. ATP Vegeta Croatia Opena pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske dr. Ive Josipovića.

Gradonačelnik je zahvalio na donaciji organizatorima, pokrovitelju i svim donatorima. Također je u svom obraćanju najavio niz novih projekata i razvojnih programa u interesu svih građana i daljnjem profiliranju grada Gospića kao snažnog i prepoznatljivog regionalnog centra.

Na kraju svog izlaganja Gradonačelnik je svim građanima čestitao Dan grada Gospića i Blagdan sv. Marije Magdalene.

Svecana sjednica 2012 1 Svecana sjednica 2012 4 Svecana sjednica 2012 5

Back to top