Svečano otvorenje tvrtke „CALCIT“

Danas je u industrijskoj zoni u Gospiću, samo godinu dana nakon polaganja kamena temeljca koji je označio početak gradnje ovog pogona, svečano otvorena i stavljena u rad nova tvornica tvrtke Calcit Lika – društvo-kći matičnog poduzeća Calcit d.o.o iz Slovenije, koje se bavi proizvodnjom kalcijevih karbonatnih punila, granulata i pijeska za upotrebu u građevinarstvu, industriji boja, proizvodnji umjetnih masa, stakla i papira.
Ovaj suvremeni industrijski pogon zajedničkim presijecanjem vrpce otvorili su Veleposlanik Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj g.Vojko Volk, glavni direktor tvrtke g. Matevž Kirn, direktor hrvatske tvrtke Calcit g. Gregor Šmitek, župan Ličko-senjski g. Milan Jurković i gradonačelnik Grada Gospića g. Milan Kolić
Tom prilikom gradonačelnik g. Kolić istaknuo je važnost međusobne gospodarske suradnje kroz izravna ulaganja, kao preduvjet bržeg i snažnijeg razvoja obiju država. Također je izrazio zadovoljstvo što su naši susjedi i prijatelji Slovenci odlučili svoju proizvodnju proširiti ovdje u Gospiću, što govori i o prepoznavanju kvalitetnog poslovnog okruženja koje Grad Gospić nudi ulagačima. Početak rada tvornice kalcitnih punila označava nove momente u gospodarskom i društvenom razvoju grada. Oni se ogledaju kroz nova zapošljavanja, prijenos i stjecanje znanja i vještina, uvođenje visokih standarda zaštite okoliša, kao i porezne prihode gradskom proračunu.
Svoje iskrene čestitke Gradonačelnik je uputio investitorima, ponajprije na njihovoj odlučnosti, hrabrosti i upornosti u ovo, za gospodarstvo i financije krizno, recesijsko vrijeme. Kazao je kako je to samo dokaz stabilnosti i jasne vizije tvrtke da u budućnosti bude važan gospodarski čimbenik na regionalnom i europskom tržištu.

Calcit 2 Calcit Calcit 3

Back to top