Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/www/users/gospim/inc/plugins/wordpress-print-posts/public/class-wordpress-print-posts-public.php on line 422
Grad Gospić
Novosti, natječaji, javna nabava, događaji i turističke informacije Grada
U gospićkom prihvatnom centru dočekane prve izbjeglice iz ratne Ukrajine
https://gospic.hr/u-gospickom-prihvatnom-centru-docekane-prve-izbjeglice-iz-ratne-ukrajine/

U gospićkom prihvatnom centru dočekane prve izbjeglice iz ratne Ukrajine

Objavljeno 10. ožujka 2022. | Gospic.hr

Kategorija:

Jutros je u privremeni prihvatni centar u Gospiću došao autobus sa 36 osoba, većinom majki s djecom iz Ukrajinskih gradova Kijeva i Harkiva.

Izbjeglice iz Ukrajine su spremno dočekali predstavnici svih interventnih službi angažiranih za prihvat i članovi koordinacijskog tima privremenog prihvatnog centra Gospić.

Izbjeglice su primljene u prihvatni centar gdje im je organizirana okrjepa, izvršena evidencija pristiglih osoba, osigurani primarni zdravstveni pregledi te je izvršeno i testiranje na Covid 19. Za najmlađe osiguran je i prostor u kojemu je smještena igraonica.

Nakon zdravstvenih pregleda i kraćeg odmora izbjeglicama je organiziran prijevoz iz privremenog prihvatnog centra u Gospiću do Motela Grabovac gdje će im biti organiziran dugotrajni smještaj.

U narednim danima očekuju se dolasci većeg broja ukrajinskih izbjeglica kojima će biti osiguran trajni smještaj i prehrana.