Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/www/users/gospim/inc/plugins/wordpress-print-posts/public/class-wordpress-print-posts-public.php on line 422
Grad Gospić
Novosti, natječaji, javna nabava, događaji i turističke informacije Grada
U Gospiću zapaljeno 400 svijeća za VUKOVAR
https://gospic.hr/u-gospicu-zapaljeno-400-svijeca-za-vukovar/

U Gospiću zapaljeno 400 svijeća za VUKOVAR

Objavljeno 17. studenoga 2021. | Gospic.hr

Kategorija:

I ove godine u Gospiću je  obilježen  Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, svetom misom i paljenjem  svijeća za sve poginule hrvatske branitelje.

 Generalni vikar, gospićki župnik mons. Marinko Miličević u Katedralni NBDM, predvodio je  svetu  misu za sve poginule hrvatske branitelje, a potom i molitvu kod Spomenika  poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata na Trgu Alojzija Stepinca. 

Nakon mise mnogobrojni građani kojima su se pridružile predsjednica Gradskog vijeća Ana Marija Zdunić, saborska zastupnica Anita Pocrnić Radošević, zamjenica župana Ličko senjske županije Jasna Orešković Brkljačić, zatim predstavnici Hrvatske vojske i policije, te udruga proisteklih iz Domovinskog rata zapalili su 400 svijeća u obliku vukovarskog vodotornja oko Spomenika  poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim  žrtvama Domovinskog rata na Trgu Alojzija Stepinca.

Svijeće su složili u obliku krunice, simbola mira i duhovne snage u životima hrvatskih vojnika, branitelja. Kad im je bilo najteže nalazili su utjehu u boli, ali i vjeru i nadu u pobjedu i bolje sutra s krunicom oko vrata.