Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/www/users/gospim/inc/plugins/wordpress-print-posts/public/class-wordpress-print-posts-public.php on line 422
Grad Gospić
Novosti, natječaji, javna nabava, događaji i turističke informacije Grada
U ovoj godini 1.280.000,00 kn za sport u Gradu Gospiću!
https://gospic.hr/u-ovoj-godini-1-280-00000-kn-za-sport-u-gradu-gospicu/

U ovoj godini 1.280.000,00 kn za sport u Gradu Gospiću!

Objavljeno 7. veljače 2020. | Gospic.hr

Kategorije: ,

Gradonačelnik Karlo Starčević danas je s predsjednikom Zajednice sportova grada Gospića Nikolom Starčevićem potpisao Ugovor kojim se za potrebe razvoja sporta u Gradu Gospiću dodjeljuje iznos od 1.280.000,00 kn. Ovom prigodom gradonačelnik je kazao kako je ovo samo jedan od načina na koji Grad Gospić pokazuje da brine o svojim sugrađanima, s namjerom da se djeci i mladima pruži što više sportskih aktivnosti. 

Ovaj iznos svake godine je sve veći. Kroz njega se financira ne samo redovna djelatnost za 23  sportske udruge koje aktivno djeluju i okupljaju sportaše na području Grada Gospića iz različitih sportskih grana poput: nogometa, malog nogometa, rukometa, hrvanja, košarke, karatea, kuglanja, ribolova, planinarstva, šaha i ostalih.  Iz ovih sredstava financiraju se i manifestacije poput Zimske lige u  malom nogometu, Košarkaškog kampa povodom Dana Grada Gospića, Zimske rukometne lige, Zimske košarkaške lige čija održavanja su popraćena u velikom broju od strane naših sugrađana. Također, tu su i sportske rekreacije građana poput Biciklijade Grada Gospića, Regate na rijeci Novčici koje se tradicionalno organiziraju iz godine u godinu sa sve većim brojem sudionika.   Svakako, tu je i Olimpijski festival Dječjih vrtića Hrvatske, natjecanje u kojem sudjeluju naši najmlađi sugrađani. 

Ovako visoka sredstva za razvoj sporta Grad Gospić ulaže s ciljem poboljšanja razine kvalitete gospićkog sporta te promicanja Grada Gospića na nacionalnoj, ali i međunarodnoj razini. Isto tako nastoji se omogućiti bavljenje sportom što većem broju djece, mladih i građana putem  sportskih udruga, a sve s ciljem unaprjeđenja zdravlja i zdravih životnih navika.

Ovom prigodom predsjednik Zajednice sportova grada Gospića Nikola Starčević zahvalio je gradonačelniku na dodijeljenim sredstvima u ovako viskom iznosu, kao i na svoj podršci koju Grad kontinuirano i na svim razinama pruža razvoju sporta u gradu Gospiću.

Budući da je njegov mandat kao predsjednika Zajednice sportova grada Gospića tek započeo, istaknuo je kako u sportu sve započinje i završava s trenerom, te kako će se on osobno zalagati za poboljšanje razine kvalitete trenera u Gradu Gospiću.