U poduzetničkoj zoni Derale otvoreni radovi na izgradnji objekta KROMA CAR WASH FACTORY

U poslovnoj zoni Derale u Gospiću danas je upriličeno otvorenje radova na izgradnji objekta Kroma Car Wash Factory, investitora tvrtke Kroma d.o.o. iz Gospića. Ovom iznimno važnom događaju prisustvovao  je gradonačelnik Karlo Starčević sa svojim suradnicima, izrazivši iznimno zadovoljstvo obzirom da se radi o najvećoj investiciji u zadnjih pet godina domaćeg investitora na području Grada Gospića.

Ovaj projekt rezultat je višegodišnjeg procesa transformacije poslovanja društva usmjerenog optimizaciji poslovnog procesa, razvijanju inženjerskog odjela i vlastitog proizvodnog pogona, te izgradnji novih uredskih i skladišnih prostora, a planirano je otvorenje 12-15 radnih mjesta u gradu Gospiću. Otvorenju radova uz gradonačelnika nazočio je i  župan ličko – senjski Ernest Petry, kao i ostali uzvanici.

Prisutne je na samom početku pozdravio domaćin, vlasnik i direktor Kroma d.o.o. Marijan Krmpotić koji je u nekoliko kratkih rečenica predstavio poslovanje Kroma grupe i sam projekt Kroma Car Wash Factory. Posebno se zahvalio Gradu Gospiću i Ličko – senjskoj županiji koji su prepoznali važnost ove investicije.

Gradonačelnik Starčević kazao je kako su stvoreni uvjeti za povratak poduzetništva na našem području, dodavši:

  • „Danas me posebno čini sretnim, jer je ovo prvi proizvodni projekt, koji će se financirati sa EU sredstvima. Sve građevinske dozvole i sve papire koji su bili potrebni, Grad Gospić i njegovi djelatnici izdali su na vrijeme u rekordnom roku i mi nemamo više birokracije u Gradu Gospiću nego imamo učinkovitu administraciju.“

Župan Petry kazao je kako je bio upoznat sa ovim projektom od samih početaka, te je inicijativa prepoznata kao izuzetno kvalitetna i perspektivna u razvoju Grada Gospića i Ličko – senjske županije.

Ukupna vrijednost investicije je 21,7 milijuna kuna uz sufinanciranje od  strane Europske unije u iznosu od 7,5 milijuna kuna.

Back to top