U Velikom Žitniku predstavljen projekt Hrvatske škole Outward Bound

U prostorijama Područne škole u Velikom Žitniku danas je predstavljen projekt Hrvatske škole Outward Bound. Metode iskustvenog učenja sustava Outward Bound su u svijetu prisutne već gotovo 70 godina i rasprostranjene u 30-ak zemalja, a karakterizira ih specifičnost iskustvenog učenja koje se provodi u prirodnom okruženju i izvan uobičajenog načina života polaznika. Osnovni cilj programa iskustvenog učenja po modelu Outward Bound je osobni razvoj korisnika: povećanje samosvijesti, samopouzdanja i samopoštovanja. Korisnici također nauče funkcionirati u timu uz poštivanje osnovnih načela Outward Bound učenja: poštivanje i uvažavanje članova tima kroz spoznaju da svatko ima neku sposobnost koja može doprinijeti općem uspjehu.

Grad Gospić prepoznao je važnost i vrijednost ovih edukativno-odgojnih programa udruge i na osnovu toga je odlučio potaknuti rad Hrvatske škole Outward Bound davanjem zgrade škole u Velikom Žitniku udruzi na trideset godišnje korištenje. Udruga je preuzela obvezu da zgradu škole u Velikom Žitniku preuredi u nastavno središte u kojem će biti moguć višednevni boravak polaznika Outward Bound programa tijekom cijele godine.

Uz financijsku pomoć Rotary Cluba Zagreb Gradec i Grada Gospića danas je u rad svečano puštena dovršena školska kuhinja. Ovu svečanost svojim posjetom uveličao je gradonačelnik Milan Kolić sa svojim suradnicima i članovima Gradskog vijeća. U svom obraćanju Gradonačelnik je pozdravio ovaj projekt istaknuvši kako će svojim sadržajima biti na korist cijeloj lokalnoj zajednici, a i šire.

Nazočnima se također obratio i predsjednik Nadzornog odbora Udruge g. Damir Begović zahvalivši Gradu Gospiću i predsjedniku Rotary Cluba Gradec Zagreb g. Darku Šeparoviću na svoj dosadašnjoj potpori bez koje dovršetak prve faze ovog projekta ne bi bio moguć.

Zitnik 1 Zitnik

Back to top