Učenici Strukovne škole Gospić posjetili Gradsku upravu

Gradsku vijećnicu Grada Gospića danas su posjetili učenici Strukovne škole Gospić predvođeni prof. Dolores Krema i prof. Željkom Žuvelom. Učenike su primili zamjenici gradonačelnika g. Ivan Biljan i gđa. Marta Grgurić, predsjednik Gradskog vijeća g. Petar Radošević, tajnik g. Slaven Stilinović i pročelnik g. Josip Kovačević. Tijekom ovog posjeta zamjenik gradonačelnika g. Ivan Biljan kroz kratku prezentaciju upoznao je učenike s djelokrugom Grada Gospića, njegovim osnovnim obilježjima, ustrojstvom, ovlastima i načinom rada gradskih tijela, oblicima neposrednog sudjelovanja građana u donošenju odluka i  i sl.

Ova prezentacija imala je za cilj političko opismenjavanje mladih u sklopu projekta „Učenik kao aktivni građanin“ kako bi učenici promišljali  i djelovali kao aktivni građani koji razumiju način funkcioniranja i ulogu vlasti, ali i način kako potaknuti željene promjene što bi ih od pasivnih promatrača učinilo aktivnim sudionicima u svom okruženju.

Prof. Žuvela i prof. Krema upoznali su predstavnike Grada s  trenutnim aktivnostima u kojima sudjeluju učenici, a koje se provode na inicijativu Agencije za odgoj i obrazovanje koja u sustav obrazovanja uključuje odgojne programe prevencije raznih oblika neželjenog ponašanja. Tako se strukovna škola Gospić uključila u program „Budi muško klub“ u kojem sudjeluju četiri škole na razini Hrvatske čiji je zajednički cilj prevencija svakog oblika nasilja i govora mržnje koje je na žalost kako i statistika pokazuje uvelike prisutno među mladim ljudima. Učenici u sklopu ovog projekta redovito pohađaju radionice i predavanja, a u planu imaju i osnivanje podružnice „Budi muško kluba“ u Gospiću.

Zamjenici gradonačelnika g. Biljan i gđa. Grgurić pozdravili su ove ideje i projekte kazavši kako upravo ovakva udruženja predstavljaju partnere na terenu koji svoje ideje, promišljanja, prijedloge ali i kritike povratno prenose Gradu Gospiću s ciljem stvaranja što boljeg i kvalitetnijeg okruženja.

Back to top