Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/www/users/gospim/inc/plugins/wordpress-print-posts/public/class-wordpress-print-posts-public.php on line 422
Grad Gospić
Novosti, natječaji, javna nabava, događaji i turističke informacije Grada
Učenici Strukovne škole Gospić u posjetu Gradu Gospiću
https://gospic.hr/ucenici-strukovne-skole-gospic-u-posjetu-gradu-gospicu/

Učenici Strukovne škole Gospić u posjetu Gradu Gospiću

Objavljeno 5. svibnja 2022. | Gospic.hr

Kategorija:

U sklopu europskog projekta u području rada s mladima Europe Goes Local, Grad Gospić je kao sudionik na projektu danas primio predstavnike mladih - učenike Strukovne škole Gospić.

Zamjenica gradonačelnika gđa. Kristina Prša upoznala ih je sa djelovanjem i djelokrugom gradske uprave, ulogom gradske uprave, proračunom i mogućim izvorima financiranja. Učenici su obišli prostorije i službenike te se informirali o načinu i funkcioniranju, odnosno internim procedurama funkcioniranja Grada Gospića.

Učenice i učenici su na vrlo kvalitetan i anketom potkrijepljenim podacima iznijeli svoje probleme, inicijative i stajališta. Na sastanku su rođene ideje oko daljnjih aktivnosti mladih te su tako izražene ideje za održavanje Street arta, radionica s psiholozima, edukacija za stjecanje novih vještina i znanja, te inicijativa za osnivanje udruge mladih.

U pratnji učenika bile su ravnateljica gđa. Barbara Tomljenović Jurković i prof. Nikolina Stojanović.

Zajednički je zaključak da imaju podršku Grada Gospića u svojim aktivnostima koje će detaljno i terminski predstavit krajem svibnja na radnom sastanku u sklopu projekta Europe Goes Local.

Europska komisija proglasila je 2022. godinu Europskom godinom mladih #EYY2022, a u sklopu koje se održavaju brojne aktivnosti koje imaju kao mogućnost stjecanje znanja, vještina i kompetencija za svoj profesionalni razvoj, za jačanje građanskog angažmana u oblikovanju budućnosti Europe. Današnji prijem i edukacija o ulozi Gradske uprave Grada Gospića, upoznavanje sa djelokrugom i načinom rada jedna je od aktivnosti u sklopu obilježavanja Europske godine mladih u Gradu Gospiću.