Uređena dječja igrališta

Grad Gospić kontinuirano ulaže u izgradnju novih dječjih igrališta te sanaciju i uređenje postojećih kako bi svojim najmlađim sugrađanima pružio sigurno mjesto za igru i druženje.

Dječja igrališta na području grada Gospića održava gradsko trgovačko društvo Komunalac Gospić d.o.o. temeljem ugovora sa Gradom. Razni popravci, zamjene igrala, uređenje podloge i slično, dio je aktivnosti koje Komunalac redovito odrađuje. Tako je na osnovu izvršenih obilazaka i prijedloga građana zamijenjena podloga na igralištu i ugrađena nova igrala vrtuljak i kombinirano igralo s kućicom na dječjem igralištu na trgu Stjepana Radića, ugrađena je ograda, zamijenjena stara igrala, postavljena podloga i klupe za sjedenje na dječjem igralište u Karlovačkoj ulici, postavljene su nove klupe za sjedenje na dječjem igralištu u Pazariškoj ulici.

Sanirano je dječje igralište na Ličkom Osiku, stara igrala zamijenjena su novima, postavljena je i antistres podloga za što sigurniju igru, kao i kamere za video nadzor igrališta.

Izgrađena su nova dječja igrališta kod osnovne škole u Donjem Pazarištu i u parku Jasikovac. Tako je u novom dječjem igralištu u Jasikovcu postavljena: klackalica na oprugama za djecu s teškoćama u razvoju, njihalica na opruzi za jedno dijete, greda za balansiranje na tri nivoa, penjalica s mrežom, ljuljačka korpa, koš za selektiranje otpada, stolić i klupa za prematanje i dojenje, društvena igra školica, a kako bi igra bila što sigurnija postavljene su i antistres podloge.

Novo igralište u Donjem Pazarištu dobilo je ljuljačke, njihalicu na opruzi, kombinirano igralo sa toboganom i penjalicom te klupu za sjedenje.

Igrališta se kontinuirano, tijekom cijele godine održavaju i uređuju vodeći računa da se, sukladno mogućnosti, prihvate želje i zahtjevi roditelja, a planova za daljnja uređenja ne nedostaje.

Kako bi djeca mogla uživati i sigurno se igrati na dječjim igralištima, molimo sugrađane da se odgovorno ponašaju i čuvaju javnu imovinu u zajedničkom interesu.

Back to top