Uspješno održan 1. KONGRES ZDRAVLJA- Zdravlje i ljepota siguran put do uspjeha

Grad Gospić kao pokrovitelj i glavni sponzor i tvrtka  Shapeit j.d.o.o. iz  Zagreba 09. svibnja 2021.g. organizirali su  I. KONGRES ZDRAVLJA za frizere, kozmetičare, pedikere, nail artiste, te make-up stručnjake pod nazivom ZDRAVLJE I LJEPOTA SIGURAN PUT DO USPJEHA . Kongres je održanu prostorijama Kulturno-informativnog centra (KIC), Budačka 12, Gospić, u skladu sa svim propisanim epidemiološkim mjerama, s početkom u 11,00 sati.

Kongres je otvorila zamjenica gradonačelnika Kristina Prša. Uz prisutnost pozvanih sudionika, Kongresu su prisustvovali i pročelnica grada Gospića Ivana Kaleb Asić, tajnica Obrtničke komore Ličko-senjske Županije Ankica Šubarić i predsjednica Udruženja obrtnika grada Gospića Ružica Maras.

Predavači Kongresa bili su sa svojim temama :

  1. 1sc. Anka Jurišić-Kvesić, dr med dent, spec., Savjetnica ministra zdravstva za dentalnu medicinu,  te Predsjednica Nacionalnog povjerenstva za dentalnu medicinu.

Tema predavanja: Što je kozmetologija? Kako djeluje virus COVID-19, kako i na koji način davatelj usluge iz pojedine grane kozmetologije može osnažiti i zaštititi svoje zdravlje te pružiti sigurnost i zaštitu svojim korisnicima usluga, a da bude sve u skladu sa strukom i traženim propisima te mjerama koje su na snazi, te uloga dentalne medicine na opće stanje čitavog organizma.

  1. dr. med. Branka Grabar Tripalo, profesor dermatologije na Obrtničkoj školi za osobne usluge, Savska c. br. 23, Zagreb.

Tema predavanja: Na koji način prepoznati određena oboljenja kod klijenata koji su korisnici usluga kod frizera, kozmetičara, predikera, nail artista, te make-up stručnjaka, te kako zaustaviti širenje bolesti.

  1. Ana Tolp, profesor kemije na Obrtničkoj školi za osobne usluge, Savska c. br. 23, Zagreb.

Tema predavanja: pojačana higijena prostora i pribora za rad uvjetovana pojavom virusa COVID-19. Prevencija profesionalnih oboljenja- kako spriječiti, a isto tako i izliječiti.

Na kraju Kongresa polaznicima su uručene  zahvalnice o sudjelovanju te poklon iznenađenja za sve. Oduševljenje su izazvale COVID maske koje je sa grbom Grada Gospića izradila firma Zlatna nit iz Slatine.

Grad Gospić za sve sudionike i predavače Kongresa nakon završetka Kongresa, organizirao je kratko druženje ispred Kulturno-informativnog centra. Ovom prigodom zamjenica gradonačelnika Kristina Prša izrazila je želju da se u gradu Gospiću organizira Festival kose sa Glamour school iz Verone kada popuste COVID mjere, to bi također bio jedan vid usavršavanja te stjecanja novih vještina u struci.

 

Back to top