Veliki projekti u ruke gospićkog Komunalca

Danas potpisanim ugovorima gradskom poduzeću Komunalac Gospić d.o.o. odobrena su sredstva za projekte vrijedne gotovo 4 milijuna kuna.

Radi se projektima prijavljenima na mjeru 8, tip operacije 8.5.2. ”Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture” iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020. Natječaj je bio raspisan od 1. lipnja 2018. do 21. prosinca 2018. godine.

Komunalac će u narednom razdoblju urediti 5 poučnih staza i to:

  1. Poučna staza Derale-Lika, iznos potpore                               741.250,00 kn
  2. Poučna staza Krčmar, iznos potpore                                       741.250,00 kn
  3. Poučna staza Ćukinov put-Budački most, iznos potpore    741.250,00 kn
  4. Poučna staza Veliki Žitnik-Dunjevac, iznos potpore            740.034,00 kn
  5. Poučna staza Medak-Vrebac,  iznos potpore                          741.250,00 kn

Ukupno                                                                                                 3.705.034,00 kuna

Kako je kazao direktor Komunalca Milan Mataija završetkom projekata  izgraditi će se poučne staze, mali rekreacijski objekti, vidikovci, skloništa, postaviti informativne ploče, javna rasvjeta a sve u svrhu javne dobrobiti i rekreacijske vrijednosti šuma. Uz to Grad Gospić dobit će i  nove turističke sadržaje na korist cijele društvene zajednice.

„Izuzetno smo zadovoljni odobrenim projektima, zahvaljujem se na odličnoj suradnji stručnim suradnicima i svima koji su sudjelovali u izradi navedenih projekata koji će provedbom našim sugrađanima omogućiti korištenje šumskih prostora kroz nove sadržaje te na taj način dajemo i doprinos u razvoju turističke ponude našeg Grada. Radi se o bespovratnim sredstvima EU fondova, mjeri za koju smo se pripremili uz podršku Grada Gospića i kao što je vidljivo apsolutni smo rekorderi u broju odobrenih projekata na nivou cijele Hrvatske što me posebno raduje“ – istaknuo je direktor Milan Mataija.

Ukupno je izdano 40 ugovora u vrijednosti potpore od 26,5 milijuna kuna od čega se 9 ugovora odnosi na korisnike s područja Ličko-senjske županije u ukupnoj vrijednosti od 6.079.664,91 kn, a od 9 projekata s područja LSŽ 5 projekata ukupne vrijednosti gotovo 4 milijuna kuna otišlo je u ruke tvrtke Komunalac Gospić d.o.o., na što smo u Gradu Gospiću neizmjerno ponosni – kazala je zamjenica gradonačelnika Kristina Prša.

www.apprrr.hr

Back to top