Grad Gospić
Novosti, natječaji, javna nabava, događaji i turističke informacije Grada
Vrijedne polaznice stručnog osposobljavanja
https://gospic.hr/vrijedne-polaznice-strucnog-osposobljavanja/

Vrijedne polaznice stručnog osposobljavanja

Objavljeno 28. svibnja 2020. | Gospic.hr

Kategorija:

Grad Gospić provodi verificirani program osposobljavanja za nezaposlene iz područja vrtlarstva i hortikulture u sklopu projekta „Odškrinimo vrata zapošljavanju“ koji je u potpunosti financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, OP Učinkoviti ljudski potencijali.

Vrijedne i marljive polaznice Katarina i Ana ovih dana imaju praktični dio nastave gdje stječu znanja i vještine koja će im omogućiti veću zapošljivost u području poljoprivrede, komunalnih poslova gradske i prometne infrastrukture.

Program osposobljavanja namijenjen je isključivo dugotrajno nezaposlenim osobama pripadnicima marginaliziranih skupina s područja Gospića te im pruža mogućnost stjecanja novih vještina i znanja iz područja vrtlarstva i hortikulture, kao i njihovu veću kompetentnost i konkurentnost na tržištu rada. Također kroz program osposobljavanja polaznice će imati priliku naučiti sve o anatomiji i fiziologiji bilja, osnovama sjemenarstva, svojstvima i vrstama tla, povrću, začinskom bilju, cvijeću, ukrasnom drveću i grmlju te kako ih uspješno uzgajati. Perivojna baština i parkovi, podizanje travnjaka, te rukovanje strojevima i alatima u održavanju vrta također su teme koje će polaznice imati mogućnost i praktično usvojiti.