Započeli radovi na izgradnji poučne staze i vidikovca na Krčmaru u Smiljanu

Nakon misnog slavlja povodom blagdana Gospe Karmelske, gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević danas je u Smiljanu otvorio radove na izgradnji poučne staze i vidikovca na Krčmaru.

Pozdravljam sve prisutne u ime Grada Gospića kao i u svoje osobno ime u prigodi proslave blagdana Gospe od Karmela. Okupili smo se kako bismo otvorili radove na  poučnoj stazi i na uređenju križnog puta. Grad Gospić zajedno s Komunalcem radi na 5 projekata, vrijednost ovog projekta  je 750.000,00 kn, dok ukupna vrijednost svih pet iznosi gotovo 4 milijuna kuna. Gradimo na prostoru Grada  Gospića i na korist svim građanima našega grada .“ -kazao je u svom obraćanju gradonačelnik.

Ovaj projekt sufinanciran je sredstvima Europske unije- Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj kroz mjeru 8.5.2.  „Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture“, investitor je Komunalac Gospić d.o.o. , a izvođač radova Sladovača d.o.o. iz Karlobaga. Prisutnima se u ime investitora obratio i direktor Komunalca Milan Mataija koji je istaknuo da ukoliko bude išlo sve po planu Smiljan će za 90 dana zahvaljujući „domaćim“ snagama -od projektanta pa sve do izvođača radova – dobiti poučnu stazu,odnosno križni put.

Ovom prigodom župnik vlč. Nikola Turkalj blagoslovio je početak radova  i ujedno  zahvalio  svima koji  sufinanciraju i na bilo koji način doprinose izgradnji.

 

Back to top