Zasadi drvo – ne budi panj!

Kolektivna sadnja drveća u organizaciji Grada Gospića nastavila se i danas. Nakon jučerašnje sadnje šljiva u voćnjacima osnovnih škola u Gospiću, Ličkom Novom, Pazarište – Klanac i Široka Kula te u vrtu Odjela za nastavničke studije u Gospiću, danas su stabla posađena uz rijeku Novčicu i na Trgu hrvatskih žrtava Široke Kule u Ličkom Osiku. Uz Novčicu su posađene tri vrbe, dok je Trg u Ličkom Osiku bogatiji za jednu  vrbu, jednu  brezu, nekoliko sadnica graba i ukrasni grmovi – japanske dunje.

Grad Gospić ove se godine odlučio priključiti akciji kolektivne sadnje drveća, a svesrdnu podršku uz osnovne škole i Odjel za nastavničke studije u Gospiću  dali su i drugi partneri: Lička ekološka akcija LEA čiji su vrijedni volonteri sadili drveće, Komunalac d.o.o. čiji su zaposlenici napravili pripremu za sadnju te Hrvatske šume – šumarija Gospić i tvrtka Plitvice Times koje su donirale sadnice. Uz okupljene sugrađane, današnjoj akciji priključio se i Savjet mladih Grada Gospića. Uz Grad Gospić, koordinator čitave akcije bio je Karlo Pavletić.

Akcija „Zasadi drvo ne budi panj“ potaknuta je velikom ekološkom katastrofom – požarima u Amazoni i Sibiru, a cilj joj je potaknuti građane na buđenje ekološke svijesti ali i zajedništva među ljudima. U sklopu akcije u Hrvatskoj se sadi više od 10 000 sadnica, a Grad Gospić i partneri zasadili su ukupno 60 sadnica različitog drveća u dva dana.

Back to top