“Zelena čistka” u park šumi Jasikovac

I ove godine  jednodnevnu ekološku  akciju “Zelena čistka”  zajednički su organizirali Grad Gospić, Lička ekološka akcija LEA, Turistička zajednica grada Gospića, komunalno poduzeće „Komunalac“. U park-šumi Jasikovac okupilo se više od 150 volontera, uglavnom djelatnika  gradskih ustanova i poduzeća, kao i članova brojnih udruga. Bili su tu  djelatnici Dječjeg vrtića Pahuljica, Samostalne narodne knjižnice, Pučkog učilišta, Muzeja Like, MC Nikola Tesla, JVP Gospić,  te članovi Gradskog društva Crvenog križa Gospić,  ŠRU Lika i HPD “Željezničar”.  Na samom početku akcije pročelnik Gradskog odjela za komunalnu djelatnost  Pavao Pavelić istaknuo je potrebu daljnjeg jačanja svijesti građana o zaštiti okoliša, kao i o važnosti primarnog razvrstavanja  otpada. Volonteri su podijeljeni u tri grupe, pa su čistili dionice oko ulaza u Jasikovac i u okolici groblja, dionicu uz cestu pored šume u duljini od 2 kilometra, kao okolicu nekadašnjeg hotela u samom Jasikovcu.

cistka 2014_1 cistka 2014

Nakon uspješno provedene akcije gradonačelnik Grada Gospića Petar Krmpotić zahvalio se svima koji su unatoč povremenoj kiši ustrajali i očistili velike površine park-šume Jasikovac.
 Osim ovog praktičnog dijela akcije svi mi sa ovog mjesta šaljemo poruku da je došlo vrijeme da svaki stanovnik Gospića svojim primjerom pokaže kako treba skrbiti o čistoći našega grada, rekao je gradonačelnik Krmpotić.
Prikupljeno je 180 t komunalnog i građevinskog otpada.

Back to top