Gradonačelnik već u prvim mjesecima mandata ispunjava obećanja- ove godine formirane tri dodatne skupine u dječjem vrtiću i produženi boravak za 2. razrede osnovne škole

IMG_8541

Gradonačelnik Grada Gospića Darko Milinović i njegov zamjenik Ivica Kovačević  danas su posjetili Dječji vrtić Pahuljica. Povod današnjeg posjeta bio je blagoslov triju novih skupina u koje je zahvaljujući trudu vodstva Grada i Dječjeg vrtića Pahuljica smješteno 36 djece koja su ostala neupisana. 

Okupljene je na samom početku pozdravila novoizabrana ravnateljica Helena Župan. Ujedno je istaknula kako je ovo prva godina u kojoj je ostalo tako malo neupisane djece, svega njih desetak, u odnosu na dosadašnje godine kada bi ostajalo 50-ak  neupisane djece što je stvaralo veliki problem roditeljima. Ovom prigodom ravnateljica je zahvalila gradonačelniku na trudu i iznimno dobroj suradnji u rješavanju ovog velikog problema.

Gradonačelnik je pozdravio prisutne ne krijući iznimno zadovoljstvo što su neka od zacrtanih ciljeva i obećanja građanima već ostvarena. 

„Prvi izazov s kojim smo se susreli bio nam je nedostatak smještajnih kapaciteta za oko 50 neupisane djece. Znajući što to znači za roditelje i obitelji, pristupili smo odmah rješavanju ovog velikog problema. Zahvaljujući novoj ravnateljici koja nam je ukazala na moguća rješenja, uspjeli smo u vrlo kratkom vremena iznaći značajna financijska sredstva i prilagoditi već postojeće prostorije vrtića i opremiti ih za tri nove skupine, odnosno 36 smještajnih kapaciteta.“ – istaknuo je gradonačelnik.

Također je dodao kako će do kraja ove godine nastojati iznaći financijska sredstva za uređenje još jednog prostora u sklopu vrtića u koji će se moći smjestiti još dvije skupine čime bi se postigao konačni cilj, a to je da sva djeca Grada Gospića po prvi puta budu upisana u vrtić.

Osvrnuo se i na još jedno izvršeno obećanje. Naime, unatoč lošoj financijskoj situaciji koju su zatekli preuzimanjem vlasti, konkretno govoreći o dugu za širokopojasni internet od milijun i pol eura, gradonačelnik i njegovi suradnici uspjeli su omogućiti produženi boravak za učenike drugih razreda OŠ Dr. Jure Turića.  

„Ponosni smo, osigurali smo djeci siguran boravak, a roditeljima uvelike olakšali organizaciju obiteljskog života.  Smatram da smo na ovaj način pokazali kakva je naša politika i u kojem smjeru moramo i želimo ići u vođenju ovoga grada. Nismo tu da se žalimo, nego da pristupamo novim izazovima i uspješnom rješavanju postojećih problema.  Djeca su naš prioritet i budućnost.“ –dodao je Milinović i zaključio kako Dječji vrtić treba po ovakvim stvarima biti na naslovnicama medija, a ne po neshvatljivoj politizaciji kojom su neki pokušali diskreditirati ne samo gradonačelnika već i osoblje Dječjeg vrtića.

Novouređene prostorije i djecu blagoslovio je otac Marko Maglić.

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Skip to content