Jesen u Lici mnoštvom sadržaja i događaja i ove godine oduševila brojne posjetitelje

PHOTO-2024-10-07-07-52-254

Proteklog vikenda manifestacija Jesen u Lici  privukla je veliki broj izlagača i posjetitelja. Uz veliki izbor autohtonih prehrambenih proizvoda i raznih rukotvorina  u sklopu Jeseni u Lici održana su i dva iznimna događaja.  Drugi po redu glazbeni festival “Lika Fest” okupio je izvođače iz svih krajeva Hrvatske, a stručni ocjenjivački  žiri je putem natječaja odabrao 21 pjesmu. Nakon glasanja žirija i publike glas publike pripao je Stjepanu Milinkoviću sa pjesmom “Liko moja tu žive Hrvati”, treće mjesto osvojio je Vlado Dasović s pjesmom “Mala garava”, drugo mjesto osvojio je tamburaški sastav “Prijatelji tambure” iz Bihaća sa pjesmom “Senka”. Prvo mjesto na Lika Festu osvojio Dražen Žanko sa pjesmom “Velebite”. Nagrade su uručili gradonačelnik Gospića, Darko Milinović, župan ličko-senjski Ernest Petry te Milan Ostović.

Također u sklopu ove uspješne manifestacije na Trgu Stjepana Radića održao  se i izbor za Miss Ličko – senjske županije. Djevojke su se  predstavile u plesnoj koreografiji s majicama manifestacije Jesen u Lici, u dizajnerskom izlasku te elegantnom izdanju u kojemu su i odgovarale na pitanja stručnog ocjenjivačkog suda. Uz ostale članove stručnog žirija, u ime Grada Gospića članovi ocjenjivačkog žirija bili su i gradonačelnik Darko Milinović, te direktorica Turistička zajednica Grada Gospića Maja Strilić, a Grad Gospić bio je i pokrovitelj izbora za Miss Ličko – senjske županije. Ove godine pobjedu je odnijela učenica trećeg razreda Opće gimnazije iz Senja Jana Biondić i time postala nova  Miss Ličko – senjske županije. Župan Ličko – senjske županije Ernest Petry pobjednici je uručio lentu, a gradonačelnik Darko Milinović buket cvijeća.

Čestitamo mladoj missici i želimo joj puno uspjeha na izboru za Miss Hrvatske.

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Novosti

Usvojeni akti s 39. sjednice Gradskog vijeća

16. listopada 2024. godine održana je 39. sjednica Gradskog vijeća Grada Gospića na kojoj su razmatrani i usvojeni slijedeći akti Polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna

Skip to content