U Gospiću otvoreno Reciklažno dvorište

DSCN2595

Danas je otvoreno i pušteno u rad Reciklažno dvorište za komunalni otpad – građevina komunalno-servisne namjene. Projekt je to sufinanciran sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda putem ugovora o dodjeli bespovratnih sredstva sklopljenog između Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Vrijednost projekta iznosi 593.000,63 EUR od čega su 488.038,48 EUR bespovratna sredstva iz Kohezijskog fonda.

Grad Gospić Reciklažno dvorište izgradio je i opremio, a po završetku izgradnje dodijelio ga je danas Komunalcu Gospić d.o.o. na upravljanje.

Današnjoj svečanosti uz gradonačelnika Karla Starčevića i njegovu zamjenicu Kristinu Prša nazočili su župan Ernest Petry, predstavnice Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, predsjednica Gradskog vijeća Ana-Marija Zdunić i gradski vijećnici, direktor Komunalca Gospić d.o.o. Milan Mataija i predstavnici izvođača radova firmi GS Gradnja i ELKRO.

Ovom prigodom gradonačelnik Karlo Starčević istaknuo je značaj ovog projekta za Grad Gospić s obzirom da Grad Gospić kontinuirano ulaže u građevine komunalno-servisne namjene s ciljem što održivijeg i učinkovitijeg gospodarenja otpadom.

Otvaranjem reciklažnog dvorišta, osim smanjenja količina odloženog otpada na odlagalištu Rakitovac i broja divljih odlagališta te količine otpada bačenog u okoliš, svakako će se pozitivno utjecati i na razvoj svijesti građana o važnosti brige za naš zajednički okoliš i dakako da će to i smanjiti troškove zbrinjavanja otpada. Upravo je to naša zadaća- osigurati adekvatan način zbrinjavanja i razvrstavanja miješanog komunalnog otpada kako bi se smanjio negativan utjecaj na okoliš i održala visoka razina održivog razvoja i gospodarenja otpadom. Nastavno na ovaj projekt i dalje radimo na projektu pretovarne stanice  i odlagalištu građevinskog otpada, a nismo zaboravili niti sortirnicu otpada. – istaknuo je gradonačelnik.

Također zahvalio je na suradnji Fondu za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti, kao i resornom ministarstvu putem kojega je Grad Gospić i ostvario bespovratna europska sredstva, kao i svima ostalima koji su svojim radom dali doprinos u realizaciji ovog projekta.

Nazočnima se u ime Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost obratila i voditeljica službe zaštite okoliša u posredničkom tijelu Nataša Dankić Sliepčević, također govoreći o značaju i vrijednosti ovog projekta.

Ključeve Reciklažnog dvorišta gradonačelnik Karlo Starčević predao je Komunalcu na upravljanje. U ime Komunalca ključeve je preuzeo direktor Milan Mataija.

Svi građani Grada Gospića od idućeg tjedna moći će pravilno zbrinjavati  više od 20 vrsta otpada u za to predviđene spremnike na Reciklažnom dvorištu koje se nalazi na adresi Vrtlarska ulica 48.

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Gospić

Primopredaja dužnosti

Novoizabrani gradonačelnik Grada Gospića Darko Milinović i zamjenik gradonačelnika Ivica Kovačević stupili su danas na dužnost koju će obnašati sve do redovnih izbora 2025. godine. 

Skip to content