Advent u Gospiću

Advent Candle With Fir Branches Burning In Snowy Scene

Grad Gospić u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Gospića, ali i svim gradskim ustanovama te udrugama civilnog društva kao i drugim partnerima osmislio je i ove godine bogat i raznolik program prigodan za vrijeme Došašća. Kako možete vidjeti u programu, predstavit će nam se mnogi glazbeni izvođači, pa će tako uz domaće folklorne, puhačke, pjevačke i  plesačke  snage Gospić ugostiti i mladu i popularnu zabavnu pjevačicu Domenicu uz koju će se zabaviti posebno djeca puštajući lampione dobrih želja. Božićnim će se repertoarom predstaviti i Kim Verson. I ove godine najljepše priče iz bajki „Trnoružica“ i „Orašar“ na pozornicu će nam donijeti baletani i balerine Ukrainskog klasičnog baleta.  Strauss „Novogodišnji koncert“ simfonijskog orkestra Kharkivskog nacionalnog akademskog kazališta bit će poseban kulturni događaj, spektakl ozbiljne glazbe i plesa, bal  kakvog nemamo prilike vidjeti često. Na koncertu će solisti i simfonijski orkestar Kharkivskog nacionalnog akademskog kazališta opere i baleta pod ravnanjem dirigenta Dmitra Morozova izvoditi djela Johana Straussa.

Osim glazbe, Advent u Gospiću donijet će mnoštvo predavanja, pričaonica i sadržaja za djecu i odrasle. Tako će sv. Nikola tradicionalno i ove godine dijeliti poklone djeci u gospićkoj Katedrali.   Također, izdvajamo i zanimljiva druženja uz pub kvizove u Kulturno Informativnom centru. Kao poseban gost doći će i najpoznatiji hrvatski lovac Krešimir Sučević Međeral koji će odmjeriti snage s lokalnim ljubiteljima kvizova. Staru godinu ispratit ćemo u podne uz taktove zabavne glazbe uz izvrsne zabavljače s Bosuta – Bosutske bećare te ženski sastav Učiteljice. 

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Novosti

Usvojeni akti s 35. sjednice Gradskog vijeća

14. lipnja 2024. godine održana je 35. sjednica Gradskog vijeća Grada Gospića na kojoj su razmatrani i usvojeni slijedeći akti Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna

Skip to content