Odrađena zajednička rezidba voćaka kojom su se educirali poljoprivrednici i građani

c1c0c33d-81a0-451b-8886-0c20a52b484b

 

Grad Gospić  organizirao je za građane i poljoprivrednike s područja Grada Gospića besplatnu radionicu rezidbe voćaka.

Radionica je održana u voćnjaku OPG Šop Dragana u Budaku, a vodio ju je izv. prof. dr. sc. Goran Fruk sa  Sveučilišta u Zagrebu Agronomski fakultet, Odsjeka za hortikulturu i krajobraznu arhitekturu Zavoda za voćarstvo.

Cilj ove radionice bio je okupiti naše sugrađane, postojeće i buduće male proizvođače voća te im prezentirati pravilno orezivanje voćaka.

Kako su istaknuli polazinici radionice ova im je edukacija bila od iznimne važnosti kako bi što stručnije i točnije orezali svoje voćnjake u sklopu proljetne, odnosno korektivne rezidbe.

Isto tako, polaznici radionice upoznali su se i s načinima i mogućnostima zimske i jesenske rezidbe, a upoznali su se i sa načinima zaštite voćnjaka od glodavaca, ali i načinima zaštite od mnogih bolesti koje pogađaju voćke.

Iznimno nam je drago što smo imali veliki odaziv naših sugrađana i poljoprivrednika te se nadamo se da će znanja i vještine koje su im prezentirani moći primijeniti u svojim voćnjacima.

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Događanja

Lutkarski mjuzikl: Stonoga Goga

U sklopu projekta Dolazi nam kazalište Teatar Poco Loco u Pučkom otvorenom učilištu Gospić u utorak 6.6., s početkom u 18.00 sati, izvodi lutkarski mjuzikl Stonoga Goga.

Novosti

Mjesto za nas

PROGRAM MLADIH LJUDI KOJI ŽELE BITI DIO POZITIVNIH PROMJENA U SVOME GRADU ‘MJESTO ZA NAS’ dvodnevno je događanje koje zajednički organiziraju Pučko otvorenoučilište Gospić i

Skip to content