U Muzeju Like Gospić otvorena izložba iz ciklusa „Ličke korjenike“

Ariana_Herceg

Sinoć je u Muzeju Like Gospić otvorena izložba Ariane Herceg – Posljednje oaze (plava izložba) upriličena povodom obilježavanja Dana grada Gospića i manifestacije „Srpanj u Gospiću“.

Ljubitelji likovne umjetnosti mogu pogledati još jednu vrijednu izložbu iz ciklusa Lička korjenika unutar kojeg se predstavljaju, osim lokalnih i brojni gostujući umjetnici, a jedna od njih je mlada zagrebačka akademska slikarica gospićkih korijena, Ariana Herceg.

Ariana Herceg završila je Akademiju u Zagrebu 2021. godine gdje je nakon diplome, samo godinu dana poslije, imala i svoj prvi  samostalni nastup s izložbom istoimenog ciklusa Posljednje oaze (plava izložba).

Ovaj put izložba je namijenjena za gospićku publiku, a riječ je o deset ulja velikog formata koja nam pokazuju različitu širinu i jasnoću kazivanja drame plave boje ove mlade talentirane slikarice.

Pozdravljajući prisutne, ravnateljica Muzeja dr.sc. Tatjana Kolak je spomenula kako je vidjevši deplijan njezine prošlogodišnje izložbe u Zagrebu, zamijetila snagu koja ključa poput vulkana iz njezinih radova te je pomislila kako je ova impresivna izložba najbolji dar za srpanj u Gospiću.

O stvaralaštvu umjetnice govorila je Vesna Bunčić, muzejska savjetnica: „U pejsažima prevladava  plava boja. Njoj se Herceg priklanja i nju voli i poštuje. U optoku plavog pigmenta i u brazdama paste prepoznala je energiju koja gradi i razgrađuje oblike. Ustaljujući slikarski koncept sazidan na jednostavnom pejsažu izravne komunikacije, ali snažnom i specifičnom eksploatiranju boje, i odnoseći se spram poticajnom realitetu krajnje slobodno, slikarica je čvrsto uhvatila nit koja ju vodi prema naslućenom cilju – da obilježi svoju epohu.“.

Otvarajući izložbu zamjenica gradonačelnika Kristina Prša zahvalila se svim djelatnicima Muzeja Like Gospić na predanosti u radu bez čega ne bi bile ostvarene ovakve izložbe te nije krila svoje oduševljenje odličnim izborom izložbi koje Muzej priređuje svake godine. Autorici je zaželjela brojne uspjehe na njenom umjetničkom putu, kao i nadu da će u okviru budućih kulturnih i likovnih događanja u gradu biti drag i čest gost.

Izložba ostaje otvorena do 31. kolovoza 2023. godine.

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Događanja

Kino Korzo

ABIGAIL – 17. I 18.05.2024. – 20,30 SATI IZVORNO IME: Abigail  ⑮Redatelj: Matt Bettinelli-Olpin, Tyler GillettGlumci:Melissa Barrera, Dan Stevens, Alisha Weir, Kathryn Newton, William Catlett, Kevin

Skip to content