POZIV NA BESPLATNU RADIONICU O PRIJAVAMA NA POZIV ZA DODJELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA „ENERGETSKA OBNOVA VIŠESTAMBENIH ZGRADA“

ReHABITA Gospić radionica

U sklopu projekta LIFE ReHABITA, Društvo za oblikovanje održivog razvoja (DOOR) i Grad Gospić organiziraju besplatnu radionicu 29. travnja o prijavama na Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava „Energetska obnova višestambenih zgrada“ koje je objavilo Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Radionicu će voditi Lina Benović iz obnovi.hr te Zvonimir Anić iz DOOR-a te će održati u prostorijama Kulturno Informativnog Centra Gospić, Budačka ulica 12, s početkom u 14:00 do 16:00.

Ministarstvo je osiguralo sredstva u iznosu od 94.235.322,37 eura. Pozivom se sufinancira izrada projektne dokumentacije i energetska obnova postojećih višestambenih zgrada neoštećenih u potresima te onih koje su bile oštećene u potresima 22. ožujka te 28. i 29. prosinca 2020. godine na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije i Karlovačke županije, no u međuvremenu su već provele hitne sanacije, odnosno nekonstrukcijsku ili konstrukcijsku obnovu.

Podnošenje projektnih prijedloga u sustavu fondovieu dozvoljeno je najranije od trenutka objave poziva 29. ožujka 2024. godine, a najkasnije do 3. lipnja 2024. godine u 16:00 sati. Poziv se zatvara istekom roka predviđenog za podnošenje projektnih prijedloga nakon čega započinje evaluacija svih zaprimljenih projektnih prijedloga s obzirom na kriterije prihvatljivosti i kriterije odabira kako bi se omogućilo sufinanciranje projektnih prijedloga s najvećim brojem bodova.

Stope sufinanciranja prihvatljivih troškova su u ovisnosti o kategoriji obnove te se kreću od 85%-100% za aktivnosti izrade projektne dokumentacije i upravljanje projektom i administraciju, 60-80% za aktivnost energetske obnove, a stopa sufinanciranja za aktivnost promidžbe i vidljivosti iznosi fiksnih 85%.

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Skip to content