Svjetlosna čarolija – Tesla Power of Lights

20220709_215741

Večeras započinje trodnevna, peta po redu manifestacija obilježavanja rođenja Nikole Tesle – Tesla Power of Lights.

Za 167. obljetnicu rođenja Nikole Tesle, od 8. do 10. srpnja pripremili smo pregršt svjetlosnih čarolija i vrlo atraktivnih događanja; umjetničkih, sportskih, glazbenih, kao i dječjih.

Program započinje 8. srpnja (subota) u večernjim satima, a odvija se na više lokacija. Kostimirani “Nikola Tesla” povest će posjetitelje u šetnju Gospićem te ih upoznati s njegovim životom i radom. Šetnja je tek uvertira u manifestaciju koja se nastavlja kreativnom predstavom za djecu Krijesnice. Iako namijenjena najmlađima nikoga neće ostaviti ravnodušnim, jer maleni umjetnici poigrat će se sa svjetlosnim efektima na tlu i u zraku. Zanimljiva večer nastavlja se nastupom/radionicom Poi na trgu Nikole Tesle.

Za one malo odraslije, od 20.00 sati u atriju gospićkog KIC-a održat će se Park Kviz – Teslina KviZavojnica. U prelijepom ambijentu uz piće i glazbu svoje će znanje odmjeriti 18 ekipa. Nakon njih, kao zagrijavanje se priprema mlada gospićka nada elektronske glazbe Mak Kolić i dobro nam znani Dražen Mileusnić aka Dark Matter, a atmosferu će svojim izvedbama dovesti do usijanja Andrologic aka Fabric of Dreams (besplatan koncert). Andrologic savršeno kombinira beatove i već godinama surađuje s mnogim jakim svjetskim imenima elektronike.

Nedjelja, 9. srpnja, kao stvorena je za druženje s prijateljima i obitelji, a radi li se o boravku na svježem zraku vrijednost je još veća. Od 19 sati starta 4. izdanje utrke Lika Night Run u Jasikovcu, uz vodstvo Atletskog kluba Velebit, a prije nje djeca će odmjeriti snage na dječjoj utrci. Od 21.30 pozornicu na otvorenom preuzima grupa Dalmatino, koja trenutno puni Arene, a sad će ju imati prilike slušati i posjetitelji u Gospiću. Zapjevat će nam “Dvi, tri riči”, i pozvati da s njima potražimo “Zvizdu Danicu” No, da ne bi sve ostalo samo na glazbi, koncert će pratiti i interaktivna igra svjetla (laserska harfa, labirint, laser show) i tako na jedinstven način zaokružiti kompletan doživljaj.

Memorijalni centar Nikola Tesla u Smiljanu domaćin je trećeg dana manifestacije, 10. srpnja (ponedjeljak), kada je i ulaz za posjetitelje besplatan. Od raznolikog sadržaja izdvajamo okrugli stol na temu: “Tesla – čovjek ljudskih osobina”, a vješti u biljaru sigurno će se okušati u karambol biljaru s Teslom, s početkom u 16 sati. Večernji program zahuktava se od 21 sati glazbeno-scenskom predstavom Janeza Dovča – “Tesla” u atriju gospićkog KIC-a. Predstava je primjerena svim generacijama, od najmlađih do najstarijih, a spaja fiziku i glazbu (ulaz je besplatan).

Manifestacija Tesla Power of Lights, samo je dio cjelomjesečnih događanja u Gospiću. Srpanj u Gospiću bit će tako ispunjen kazališnim predstavama, koncertima, dječjim i sportskim događanjima poput noćnoga uspona na Visočicu i uvijek vesele biciklijade.

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Skip to content