U Gospiću otvoreno Reciklažno dvorište

DSCN2595

Danas je otvoreno i pušteno u rad Reciklažno dvorište za komunalni otpad – građevina komunalno-servisne namjene. Projekt je to sufinanciran sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda putem ugovora o dodjeli bespovratnih sredstva sklopljenog između Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Vrijednost projekta iznosi 593.000,63 EUR od čega su 488.038,48 EUR bespovratna sredstva iz Kohezijskog fonda.

Grad Gospić Reciklažno dvorište izgradio je i opremio, a po završetku izgradnje dodijelio ga je danas Komunalcu Gospić d.o.o. na upravljanje.

Današnjoj svečanosti uz gradonačelnika Karla Starčevića i njegovu zamjenicu Kristinu Prša nazočili su župan Ernest Petry, predstavnice Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, predsjednica Gradskog vijeća Ana-Marija Zdunić i gradski vijećnici, direktor Komunalca Gospić d.o.o. Milan Mataija i predstavnici izvođača radova firmi GS Gradnja i ELKRO.

Ovom prigodom gradonačelnik Karlo Starčević istaknuo je značaj ovog projekta za Grad Gospić s obzirom da Grad Gospić kontinuirano ulaže u građevine komunalno-servisne namjene s ciljem što održivijeg i učinkovitijeg gospodarenja otpadom.

Otvaranjem reciklažnog dvorišta, osim smanjenja količina odloženog otpada na odlagalištu Rakitovac i broja divljih odlagališta te količine otpada bačenog u okoliš, svakako će se pozitivno utjecati i na razvoj svijesti građana o važnosti brige za naš zajednički okoliš i dakako da će to i smanjiti troškove zbrinjavanja otpada. Upravo je to naša zadaća- osigurati adekvatan način zbrinjavanja i razvrstavanja miješanog komunalnog otpada kako bi se smanjio negativan utjecaj na okoliš i održala visoka razina održivog razvoja i gospodarenja otpadom. Nastavno na ovaj projekt i dalje radimo na projektu pretovarne stanice  i odlagalištu građevinskog otpada, a nismo zaboravili niti sortirnicu otpada. – istaknuo je gradonačelnik.

Također zahvalio je na suradnji Fondu za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti, kao i resornom ministarstvu putem kojega je Grad Gospić i ostvario bespovratna europska sredstva, kao i svima ostalima koji su svojim radom dali doprinos u realizaciji ovog projekta.

Nazočnima se u ime Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost obratila i voditeljica službe zaštite okoliša u posredničkom tijelu Nataša Dankić Sliepčević, također govoreći o značaju i vrijednosti ovog projekta.

Ključeve Reciklažnog dvorišta gradonačelnik Karlo Starčević predao je Komunalcu na upravljanje. U ime Komunalca ključeve je preuzeo direktor Milan Mataija.

Svi građani Grada Gospića od idućeg tjedna moći će pravilno zbrinjavati  više od 20 vrsta otpada u za to predviđene spremnike na Reciklažnom dvorištu koje se nalazi na adresi Vrtlarska ulica 48.

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Novosti

Usvojeni akti s 35. sjednice Gradskog vijeća

14. lipnja 2024. godine održana je 35. sjednica Gradskog vijeća Grada Gospića na kojoj su razmatrani i usvojeni slijedeći akti Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna

Skip to content