UZ KAZALIŠNU PREDSTAVU ČEKAMO SVETOG NIKOLU

Gorica

NAJLJEPŠI BOR ZELENE GORICE– predstava za djecu u POU “dr. Ante Starčević” Gospić, 6.12. 2023. u 18:00 sati. Ulaz slobodan!

Tekst i režija: Zdenka Šustić
Igraju: Majka, Učiteljica, Čempres, Jelka, Kim: ZDENKA ŠUSTIĆ
Borko, Gradonačelnik, Cedar, Smreky, Srećko: KARLO BERNIK
Djed Božićnjak: IVAN HORVAT/LUKA JURIČIĆ
Scenografija i izrada lutaka: DRAŽEN MATIJAŠEVIĆ
Autor glazbe: LJUDEVIT LAUŠIN

Trajanje: 30 minuta
Dob: 3+

Borko Borić je običan bor kao i svaki drugi. Živi u Zelenoj Gorici sa svojom mamom i prijateljima. Svake godine stanovnici Zelene Gorice organiziraju natjecanje za „Naj bor godine“. Cijeli grad pršti od uzbuđenja, jer osim što je to najveći događaj za građane tog zanimljivog mjesta, svi jedva čekaju staviti na sebe svoje najljepše ukrase, upaliti najjače lampice, ispolirati svoje češere i dobiti priliku pobijediti. Naime, pobjednik ima čast otići u svijet ljudi i biti njihov bor cijeli Božić. Ne zvuči li to odlično? Naravno, svima osim Borku. Njemu uopće nije jasno zašto je toliko bitno da si najljepše okićeni bor, nije li bitnije da razveseliš obitelj kojoj ćeš doći? Uz sve to, obitelj Borić već generacijama nosi titulu najuspješnijih i najljepših borova te kako i priliči tradiciji, cijeli život pripremaju i malog Borka da to jednog dana postane. Šampion. Borko međutim ostaje pri svojoj želji da se nešto mora promijeniti u korijenu! Na njegovom putu da vrati prave vrijednosti Božića u Zelenu Goricu prate ga prijateljica Jelka i reper Smreky, a tu naravno i Sveti Nikola!

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Događanja

Aktivnosti HKUD-a “Široka Kula”

Za članove i članice HKUD-a “Široka Kula” mjesec lipanj izuzetno je aktivan, a u planu su brojne aktivnosti i tijekom cijelog ljeta. 02.lipnja nastupili su

Skip to content