Opremanje Samostalne narodne knjižnice Gospić

IMG-20230703-WA0008

Sklopljen je Ugovor o sufinanciranju projekta „Opremanje narodne knjižnice“ koji je Grad Gospić prijavio na javni poziv za sufinanciranje projekata. Ugovor je sklopljen između Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine i Grada Gospića, a nastavak je to projekta smještaja knjižne građe Samostalne narodne knjižnice Gospić.

Samostalna narodna knjižnica Gospić najveća je knjižnica na području Ličko-senjske županije sa najbogatijim fondom knjiga. Zbog nedostatka prostornih kapaciteta 27.000 jedinica knjižne građe smješteno je u depou izvan prostorija knjižnice što otežava svakodnevni rad.

Bez obzira na razvoj i korištenje digitalnih tehnologija, knjiga i dalje zauzima značajno mjesto kod čitalačke publike, a knjižna građa ima trajnu vrijednost i nezaobilazni je izvor znanja svim genaracijama.“, istaknula je zamjenica gradonačelnika Kristina Prša.

„Naslovi su aktualni i korisnici ih svakodnevno traže. Nabavom stambenog kontejnera u dvorištu knjižnice i nabavom ove opreme riješili smo veliki problem naše ustanove. Na ovaj način ćemo olakšati rad našim zaposlenicima i poboljšati uslugu našim korisnicima, kojima će cijeli fond naše knjižnice biti na raspolaganju.“, dodao je ravnatelj knjižnice Milan Šarić.

Prošle godine, sredstvima Ministarstva kulture i medija kupljen je stambeni kontejner, a ove godine oprema sredstvima Ministarstva prostornog uređenja , graditeljstva i državne imovine. Grad Gospić uz vlastita sredstva iz proračuna uspješno koristi i druge izvore financiranja kao što su nacionalna i EU sredstva.

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Gospić

APEL GRAĐANIMA GRADA GOSPIĆA

STOŽER CIVILNE ZAŠTITEGRADA GOSPIĆA APEL GRAĐANIMA GRADA GOSPIĆA Poštovani, Požari često izbijaju kao posljedica nekontroliranog spaljivanja trave, niskog raslinja, korova i otpada. Dolaskom proljeća i

Skip to content