Opremanje Samostalne narodne knjižnice Gospić

IMG-20230703-WA0008

Sklopljen je Ugovor o sufinanciranju projekta „Opremanje narodne knjižnice“ koji je Grad Gospić prijavio na javni poziv za sufinanciranje projekata. Ugovor je sklopljen između Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine i Grada Gospića, a nastavak je to projekta smještaja knjižne građe Samostalne narodne knjižnice Gospić.

Samostalna narodna knjižnica Gospić najveća je knjižnica na području Ličko-senjske županije sa najbogatijim fondom knjiga. Zbog nedostatka prostornih kapaciteta 27.000 jedinica knjižne građe smješteno je u depou izvan prostorija knjižnice što otežava svakodnevni rad.

Bez obzira na razvoj i korištenje digitalnih tehnologija, knjiga i dalje zauzima značajno mjesto kod čitalačke publike, a knjižna građa ima trajnu vrijednost i nezaobilazni je izvor znanja svim genaracijama.“, istaknula je zamjenica gradonačelnika Kristina Prša.

„Naslovi su aktualni i korisnici ih svakodnevno traže. Nabavom stambenog kontejnera u dvorištu knjižnice i nabavom ove opreme riješili smo veliki problem naše ustanove. Na ovaj način ćemo olakšati rad našim zaposlenicima i poboljšati uslugu našim korisnicima, kojima će cijeli fond naše knjižnice biti na raspolaganju.“, dodao je ravnatelj knjižnice Milan Šarić.

Prošle godine, sredstvima Ministarstva kulture i medija kupljen je stambeni kontejner, a ove godine oprema sredstvima Ministarstva prostornog uređenja , graditeljstva i državne imovine. Grad Gospić uz vlastita sredstva iz proračuna uspješno koristi i druge izvore financiranja kao što su nacionalna i EU sredstva.

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Skip to content