Projekt razvoja publike u kulturi: DOLAZI NAM KAZALIŠTE!

Gospić (1)

Projekt razvoja publike u kulturi DOLAZI NAM KAZALIŠTE!-program kazališnih predstava i radionica za djecu od 6 do 14 godina i njihove odrasle na području Gospića i okolice.


Program “Dolazi nam kazalište!” ostvaruje se u uskoj suradnji Teatra Poco Loco s Pučkim otvorenim učilištem “Dr. Ante Starčević” Gospić te se temelji na evaluacijskim rezultatima programa “I mene zanima kultura” koji je Pučko otvoreno učilište “Dr. Ante Starčević” ostvarilo kroz program poticanja razvoja publike Ministarstva kulture i medija RH za 2022. godinu.

Za razliku od programa “I MENE ZANIMA KULTURA” u kojem su djeca dolazila na programe kulture u POU Gospić tijekom organiziranih posjeta s dječjim vrtićem ili školom, te je iz projekta razvoja publike financiran prijevoz djece iz manjih mjesta, u sklopu programa “DOLAZI NAM KAZALIŠTE!” kombiniraju se organizirani i samostalni dolasci djece s roditeljima na kazališne predstave i radionice.

Kazališne predstave i radionice za djecu od 6 do 10 godina POU Gospić dovodi u manja mjesta u poslijepodnevnim terminima kako bi ih mogli posjetiti zajedno sa svojim odraslim ili mlađim članovima obitelji ili prijateljima, a dramska predavanja za djecu od 11 do 14 godina POU Gospić dovodi u školu – u razred!

Projekt potiče inkluzivno kazalište, organiziraju se programi koje mogu zajedno pohađati djeca bez poteškoća u razvoju s djecom s poteškoćama u razvoju.

DOLAZI NAM KAZALIŠTE! u svibnju:

PRIČA MI SE PRIČA: DJED I REPA

ponedjeljak, 15. 5., u 18.00 sati – Gospić
– poslijepodnevna izvedba i radionica u POU Gospić u suradnji s Udrugom Pčelica i DND-om
utorak, 16. 5. – Klanac/Pazarište
– poslijepodnevna izvedba i radionica u suradnji s OŠ dr. Ante Starčevića

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Skip to content