U Gospiću posađeno 37 novih sadnica stabala

20230504_095133

Turistička zajednica grada Gospića uključila se u Projekt poticanja razvoja održivog razvoja turizma „Hrvatska prirodno tvoja” – „Croatia naturally yours” čiji su pokrovitelji Hrvatska turistička zajednica i Ministarstvo turizma i sporta RH te je prva sadnja stabala održana 4. svibnja 2023. godine.


Riječ je o 37 sadnica koje su obilježene znakom održivosti hrvatskog turizma „Hrvatska prirodno tvoja” – „Croatia naturally yours”.


U suradnji s tvrtkom Komunalac Gospić d.o.o., a uz stručnu pomoć gđe Tereze Rukavina iz Hrvatskih šuma d.o.o. UŠP Gospić, zasađeno je ukupno 37 novih sadnica stabala. Pri odabiru sadnica stabala vodilo se računa o autohtonim vrstama koje su podobne za ovo područje, a riječ je o 37 sadnica lipe, crnog bora, breze, javora, jarebike, zanovijeta i ruja. Sadnice su posađene na trgu Nikole Tesle i stadionu Balinovac u Gospiću te na trgu kod osnovne škole u Ličkom Osiku.


Sadnji stabala pridružili su se i zamjenica gradonačelnika Kristina Prša i gospodin Milan Mataija, direktor gradskog poduzeća Komunalac Gospić d.o.o. koje vodi brigu o gradskim zelenim površinama te će kasnije voditi brigu i o ovim sadnicama.


Akcija “Hrvatska prirodno tvoja” provodi se u skladu sa Strategijom razvoja održivog turizma do 2030. godine, a Turistička zajednica grada Gospića rado se uključila u ovaj projekt i na taj način nastoji doprinijeti borbi protiv klimatskih promjena, smanjenju ugljikova otiska te promovirati Hrvatsku i grad Gospić.“ – istaknula je direktorica Turističke zajednice grada Gospića Maja Strilić.

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Skip to content