Čitateljski klub iz Gospića obilježio Mjesec hrvatske knjige

citateljski-klub-iz-gospica

U prostorijama Samostalne narodne knjižnice Gospić održan je sastanak Čitateljskog kluba. Budući je u tijeku tradicionalna manifestacija „Mjesec hrvatske knjige“ (15. listopada – 15. studenog), članovi su ga odlučili obilježiti odabirom između 4 ponuđena naslova hrvatskih pisaca. Odluka je „pala“ na roman Nedovršena mlade hrvatske autorice Marine Gudelj.

Članovi su poveli konstruktivnu i poticajnu raspravu o romanu Nedovršena kao i o spisateljskim postupcima i rješenjima unutar samoga teksta.

Kruna susreta bio je virtualni razgovor s autoricom romana, Marinom Gudelj koja se rado odazvala pozivu članova. U razgovoru s autoricom, članovi su imali prilike saznati kako je nastajao roman Nedovršena, koje su to teme koje zanimaju autoricu, kako piše, tko su joj uzori, stvara li trenutno nešto od tekstova i slično. Voditeljica Čitateljskog kluba gđa. Marina Franić Šimunić istaknula je: „Veliko zadovoljstvo susretom bilo je obostrano te se i ovim putem članovi zahvaljuju autorici na sudjelovanju, do nekog idućeg susreta, nadamo se uživo!“

Na kraju sastanka, članovi su između četiri ponuđena naslova izabrali naslov koji će čitati za idući susret, a to je roman „Klub istražitelja ubojstava četvrtkom“ autora Richarda Osmana koji će se održati dan uoči prvog rođendana Kluba – 15. prosinca 2022. u 18 sati.

Ovim putem pozivaju se svi ljubitelji čitanja ukoliko su zainteresirani podijeliti svoje utiske čitanja da se pridruže Čitateljskom klubu Samostalne narodne knjižnice Gospić koji se sastaje jednom mjesečno.

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Novosti

Usvojeni akti s 35. sjednice Gradskog vijeća

14. lipnja 2024. godine održana je 35. sjednica Gradskog vijeća Grada Gospića na kojoj su razmatrani i usvojeni slijedeći akti Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna

Skip to content