Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite Republike Hrvatske

Stožer-civilne-zaštite-RH

1. ožujka obilježen je Međunarodni dan civilne zaštite, ujedno i Dan civilne zaštite Republike Hrvatske.

Civilna zaštita u Republici Hrvatskoj predstavlja sustav organiziran na lokalnoj, područnoj i nacionalnoj razini koji se temelji na načelima supsidijarnosti, solidarnosti i kontinuitetu djelovanja. Ovaj sustav u jednom dijelu čine operativne snage, primarno profesionalne, čija je redovna djelatnost spašavanje, kapaciteti udruga, vatrogasci, Hrvatska gorska služba spašavanja i Crveni križ kao i drugi kapaciteti čija je redovna djelatnost u određenom dijelu komplementarna potrebama djelovanja sustava civilne zaštite u velikim nesrećama i katastrofama.

Povodom obilježavanja ovog važnog dana, u Jastrebarskom je ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite dr.sc. Damir Trut uručio godišnje nagrade u području sustava civilne zaštite, priznanja i zahvalnice, kao i pohvalnice.

Među nagrađenih našli su se i naši sugrađani: Joso Živković, voditelj Službe civilne zaštite Gospić, Josip Kovačević djelatnik Službe civilne zaštite Gospić i zaposlenik Grada Gospića Josip Šimić. Sva trojica već godinu dana neumorno i predano rade u Prihvatnom centru u Gospiću pomažući raseljenim osobama iz Ukrajine.

Čestitamo nagrađenima, svim pripadnicima sustava civilne zaštite i operativnim snagama Stožera civilne zaštite na području grada; JVP-u Gospić, DVD-u Pazarište, Gradskom društvu Crvenog križa Gospić, HGSS-Stanici Gospić, Policijskoj postaji Gospić, Zavodu za javno zdravstvo LSŽ, Službi civilne zaštite Gospić, Komunalcu Gospić d.o.o., Uslugi d.o.o. i Elektrolici Gospić.

Podijeli novost

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Skip to content